Sunday, September 19, 2010

ၿမန္မာဗီဒီယို ရိုက္ကြင္းမွ တာဝန္ရွိသူမ်ားသို႕...


ဗုဒၶဘာသာတရား ထြန္းကားတဲ႔ ၿမန္မာၿပည္မွာ ေနထိုင္ႀကတဲ႔ ၿမန္မာလူမ်ိဳးအမ်ားစုဟာ ေန႔စဥ္ေန႔တိုင္း အရက္ေသစာေသာက္စားၿခင္း မရွိတာကတေႀကာင္း၊ “ဖန္ခြက္” ဟု ဆိုလိုက္သည္ႏွင္႔ မည္သည္႔အရည္မ်ိဳးကို မည္သည္႔ခြက္ႏွင္႔မဆို ထည္႕ႏိုင္သည္ဟု လြယ္ကူစြာ နားလည္သေဘာေပါက္ထားၿခင္းေႀကာင္႔ ဖန္ခြက္အမ်ိဳးအစားမ်ား မွားယြင္းစြာ သံုးစြဲေနၿခင္းကို ၿမန္မာဗီဒီယို ဇာတ္ဝင္ခန္းမ်ားႏွင္႔ VCD ေတးသရုပ္ေဖာ္ ဇာတ္ဝင္ခန္းတခ်ိဳ႕တြင္ မႀကာခန ေတြ႕ၿမင္ေနရသည္ကို က်မ သတိထားမိသည္မွာ ႀကာခဲ႔ေလၿပီ။

ၿမန္မာအမ်ိဳးသမီးတေယာက္ၿဖစ္သည္႔ က်မအဖို႕ ဤၿပကြက္မ်ားကို နားလည္ခံစားႏိုင္ပါသည္။ သို႕ေသာ္ ၿမန္မာဗီဒီယို ဇာတ္ကားမ်ားကို “ေဖ်ာ္ေၿဖေရး”သက္သက္အေနၿဖင္႔ ရိုက္ကူးၿပသသည္ဆိုေသာ္လည္း ယခုအခါ ၿမန္မာဗီဒီယို ဇာတ္လမ္းမ်ားကို စီးပြားေရးတရပ္အေနၿဖင္႔ ပုဂၢလိက ေႀကာ္ၿငာကုမၸဏီမ်ားၿဖစ္ႀကေသာ Shwe O ၊Free Myanmar VCD ၊Shwe Dream..အစရွိသည္႕ ကုမၸဏီမ်ားက အင္တာနက္ေပၚတြင္ ထုတ္လႊင္႔ ၿပသလွ်က္ရွိရာ ၿပည္တြင္းမွ ၿမန္မာလူမ်ိဳးမ်ားပါမက ၿပည္ပေရာက္ ၿမန္မာလူမ်ိဳးမ်ားႏွင္႔ ၎တို႕ႏွင္႔ ဆက္ႏြယ္သည္႔ ႏိုင္ငံၿခားသားမ်ားပါ ႀကည္႕ရႈႏိုင္သည္႔ အေနအထားမ်ိဳးတြင္ ႏိုင္ငံၿခားသားမ်ားမွ မိမိႏိုင္ငံအား အထင္ေသးႏိုင္သည္႔ (သို႕မဟုတ္) ပ်က္ရယ္(ရီ)ၿပဳႏိုင္သည္႔ မည္သည္႔ အေသးအဖြဲ အမွားမ်ိဳးကိုမဆို သတိလက္လြတ္၍ေသာ္၎၊ အလြယ္လိုက္၍ေသာ္၎၊ မမွားမိေစရန္ ၿမန္မာဗီဒီယို ရိုက္ကြင္းမွ တာဝန္ရွိသူမ်ားအေနႏွင္႔ အထူးသတိၿပဳသင္႔ေပသည္။

ဗီဒီယို ဇာတ္ကားတခုအတြက္ ကုန္က်စားရိတ္၊ အခ်ိန္၊ လိုအပ္ေသာသရုပ္ေဆာင္မ်ား သတ္မွတ္ထားေသာအခ်ိန္တြင္း အဆင္သင္႔ရွိရန္ ညွိယူေနရသည္႔ တေန႕တာရိုက္ကြင္း ၿဖစ္ေၿမာက္ေရးအတြက္ အခက္အခဲမ်ားစြာ ရွိေနသည္ကို နားလည္ပါေသာ္လည္း ၿမန္မာဗီဒီယိုမ်ား ကမၻာတဝွမ္းတြင္ တန္းဝင္ႏိုင္ေရးအတြက္ ရိုက္ကြင္းတြင္ တာဝန္ရွိေသာ ရွဴတင္မန္ေနဂ်ာႏွင္႔ ဒါရိုက္တာမ်ား သတိမၿပဳမိေသာ “ဖန္ခြက္သံုးစြဲပံု” မွားယြင္းမႈမ်ားကို ဆက္လက္မမွားမိေစရန္ ရည္ရြယ္ၿပီး ဤေဆာင္းပါးကို ေရးသားရင္း က်မႀကည္႔မိေသာ ၿမန္မာဗီဒီယိုဇာတ္လမ္းႏွင္႔ VCD ေတးသရုပ္ေဖာ္ၿပကြက္တခ်ိဳ႕မွ ဖန္ခြက္သံုးစြဲပံုႏွင္႔ သရုပ္ေဆာင္ပံုမ်ား လြဲမွားေနပံုတခ်ိဳ႕ကို ေရးသားတင္ၿပရင္း ဤသို႕ေထာက္ၿပၿခင္းကို နားလည္ခြင္႔လႊတ္ေပးပါရန္ ႀကိဳတင္ေတာင္းပန္အပ္ပါသည္။

၁။ ဝိုင္ခြက္ထဲသို႕ အေအးထည္႕ေသာက္ၿခင္း၊
၂။ ဝိုင္ခြက္ထဲသို႕ ဝီစကီႏွင္႔ ဘရန္ဒီအရက္မ်ား ထည္႔ေသာက္ၿခင္း၊
၃။ ဘရန္ဒီခြက္ၿဖင္႔ ဝီစကီအရက္ ထည္႔ေသာက္သည္႔ ပံုစံၿဖစ္ေနၿခင္း၊(ဝီစကီႏွင္႔ ဘရန္ဒီအရက္တို႕၏ ကြာၿခားခ်က္ကို ေအာက္တြင္ အက်ယ္ေဖာ္ၿပထားပါသည္)။
၄။ အေအးခြက္ထဲသို႔ ဝီစကီအရက္ ထည္႔ေသာက္ၿခင္း၊
၅။ မည္သို႕မွ တခါထဲႏွင္႔ တခြက္လံုးကုန္ေအာင္ ေသာက္၍မရေသာ (သို႕) ထိုသို႕ ေသာက္သံုးရသည္႔အရက္ အမ်ိဳးအစားမဟုတ္သည္႔ အရက္မ်ိဳးကို အရမ္းစိတ္ညစ္၍ ေလာကႀကီးကို ေမ႔သြားခ်င္သည္႔ရည္ရြယ္ခ်က္ၿဖင္႔ တခြက္လံုးကုန္ေအာင္ ေမာ႔ေသာက္ၿပေသာ အိုက္တင္(Action)။
၆။Cognac(ေကာန္နပ္) ဟုေခၚေသာRemy Martin X.O ၊ Hennessy X.O ၊ Courvoisier V.S.O.P ၊ အစရွိသည္႔ ေစ်းႀကီးေသာ အေကာင္းစား အရက္အမ်ိဳးအစားပုလင္းမ်ားကို ေထာင္ၿပထားၿပီး ထိုအရက္ကို ဖန္ခြက္ထဲတြင္ အၿပည္႔ ထည္႔၍ ဖိတ္တဝက္ စင္တဝက္ ေသာက္ၿပေသာ သရုပ္ေဆာင္ၿပကြက္မ်ားမွာ အရက္၏ တန္ဖိုးႏွင္႔ အရက္အေႀကာင္း နားမလည္သူမ်ားအတြက္ အဆန္းတက်ယ္မဟုတ္ေသာ္လည္း ဟိုတည္ႀကီးမ်ား၊ စားေသာက္ဆိုင္မ်ားတြင္ အလုပ္ လုပ္ကိုင္လွ်က္ရွိႀကေသာ ၿမန္မာမ်ား၊ ထိုအရက္မ်ားကို ေသာက္သံုးလွ်က္ရွိႀကသူမ်ား၊ထိုဇာတ္ကြက္မ်ားပါသည္႔ ၿမန္မာဗီဒီယိုဇာတ္လမ္းမ်ားကို ႀကည္႔မိႀကေသာ ႏိုင္ငံၿခားသားမ်ားအတြက္ ႀကည္႔ရရုပ္ဆိုးေသာ ၿပကြက္မ်ားၿဖစ္သည္။

အရက္ႏွင္႔ ေဖ်ာ္ရည္မကာ ေလာကတြင္ မ်ားၿပားလွသည္႔ အရည္အမ်ိဳးအစားမ်ားႏွင္႔ သံုးစြဲရမည္႔ ဖန္ခြက္ပံုသ႑ာန္မ်ားစြာ ရွိပါေသာ္လည္း ၿမန္မာဗီဒီယို ဇာတ္ဝင္ခန္းမ်ားတြင္ အေတြ႕မ်ားေသာ (သို႕မဟုတ္)အသံုးၿပဳမ်ားေသာ အရည္ႏွင္႔ ဖန္ခြက္တခ်ိဳ႕အေႀကာင္းကိုသာ ေကာက္ႏႈတ္တင္ၿပရမည္ဆိုပါလွ်င္....

Red Wine ဆိုသည္မွာ Room Temperature ဟုေခၚေသာ မိမိေရာက္ရွိေနသည္႔ ေနရာ ၊ေဒသ၊ အခန္း၏ သဘာဝ အခန္း၏သာမန္ အပူခ်ိန္အတိုင္း ေသာက္သံုးရေသာ အရည္မ်ိဳးၿဖစ္သည္။ ခ်မ္းေအးေသာ ရာသီတြင္ ကိုယ္ခႏၶာ ေႏြးေထြးမႈရေစရန္ ေသာက္သံုးေသာ အရည္အမ်ိဳးအစားၿဖစ္သည္႔အတြက္ ဖန္ခြက္၏ ပံုသ႑ာန္ကိုလည္း လံုးဝန္းေသာ သ႑ာန္ၿပဳလုပ္ထားၿပီး လက္ငါးေခ်ာင္းၿဖင္႔ ဖန္ခြက္ကို ေအာက္ေၿခမွ ပင္႔ကိုင္သည္႔အခါ လက္၏ အပူခ်ိန္ၿဖင္႔ ဖန္ခြက္ထဲမွ ဝိုင္မ်ားကို ေႏြးေစပါသည္။ဖန္ခြက္ထဲတြင္ ရွိသင္႔သည္႔ အရည္ပမာနကိုလည္း သံုးပံု တပံု(၁/၃) သာထည္႔ရန္ႏွင္႔ Red Wine ကို ေရခဲႏွင္႔ ေရာယွက္၍ မေသာက္မိေစရန္ အထူးသတိၿပဳသင္႔ေပသည္။


White Wine ကိုေတာ႔ ပူအိုက္ေသာအခ်ိန္ႏွင္႔ ပူအိုက္ေသာ ေဒသတို႕တြင္ ေသာက္သံုးေလ႔ရွိသည္႔အတြက္ White Wine၏ အရည္ကို ေအးေစရန္ ဝိုင္အရည္ထည္႔ထားေသာ ပုလင္းကို ေရခဲစိမ္၍ ေသာက္ရသည္။ အထူးသတိၿပဳရန္မွာ White Wine ကို ေရခဲႏွင္႔ ေရာေသာက္ေသာ ၿပကြက္မ်ိဳးကို ေရွာင္က်ဥ္သင္႔သည္။ ဗဟုသုတအေနၿဖင္႔ White Wine ကို ဆိုဒါ(Soda)ႏွင္႔ ေရာစပ္၍ ေသာက္ႏိုင္ပါသည္။ ထိုသို႕ေရာစပ္ထားေသာအရည္ကို Wine Spritzer(ဝိုင္ စပရီဆာ) ဟုေခၚသည္။ၿမန္မာႏိုင္ငံတြင္ Beer Station မ်ားစြာ ေပၚေပါက္ေနၿပီ ၿဖစ္ရာ Beer ခြက္အေႀကာင္းကို ေထြေထြထူးထူးေၿပာစရာမရွိေသာ္လည္း ၿမန္မာဗီဒီယို ဇာတ္ဝင္ခန္းအမ်ားအၿပားတြင္ ပါရွိေသာ မင္းသားစိတ္ညစ္၍ အရက္ေသာက္ေသာ ၿပကြက္မ်ိဳးတြင္ ဝီစကီ(Wisky) ဟုေခၚသည္႔အရက္ကို ထည္႔သည္႔ ဖန္ခြက္သံုးစြဲပံုမွာ မ်ားစြာ မွားယြင္းေနေႀကာင္း ေတြ႕ရွိရသည္။
ဖန္ခြက္အရွည္(Long Glass) ႏွင္႔ ဖန္ခြက္ပု(Short Glass) ဟူ၍ ဝီစကီထည္႔သည္႔ အေၿခခံဖန္ခြက္ (၂)မ်ိဳးရွိသည္။Wisky(ဝီစကီ) ကို ေရ၊ ေရခဲ၊ ဆိုဒါတို႕ႏွင္႔ ေရာေသာက္ႏိုင္သလို အပ်င္းႀကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ဘာႏွင္႔မွ မေရာပဲလည္း ေသာက္ႏိုင္ပါသည္။ ဝီစကီဆိုသည္႔ အရက္အမ်ိဳးအစားမွာ ၿဖည္းၿဖည္းခ်င္း ေသာက္၍ အရက္၏ အရွိန္မွာလည္း တၿဖည္းၿဖည္းခ်င္း တက္ေသာ အမ်ိဳးအစားၿဖစ္ရာ ေရေရာမထားေသာ အရက္ကို ေရေသာက္သလို တခ်က္ထဲႏွင္႔ တခြက္လံုး ကုန္ေအာင္ေသာက္ၿပေသာ ၿပကြက္မ်ိဳးကို အထူးသတိၿပဳသင္႔သည္။

Brandy(ဘရန္ဒီ)၏ ထူးၿခားခ်က္မွာ ၎၏ အနံ႕၊ အရသာသည္ ဝီစကီထက္ သာလြန္ၿခင္းေႀကာင္႔ ဘရန္ဒီထည္႔သည္႔ ဖန္ခြက္ကို အပူေပးထားၿခင္း(သို႕မဟုတ္) ေႏြးေအာင္လုပ္ၿပီးမွ ဘရန္ဒီအရက္ကို ဖန္ခြက္ထဲသို႕ ထည္႔ေစၿခင္းၿဖင္႔ အရက္၏အနံ႕ကို ပို၍ ႏိုးထေစပါသည္။ အဆင္႔ၿမင္႔ စားေသာက္ဆိုင္ႏွင္႔ ဟိုတည္ႀကီးမ်ားတြင္ ဘရန္ဒီအရက္ ထည္႔ထားသည္႔ ခြက္၏ အဝကို အထူးၿပဳလုပ္ထားေသာ အဖံုး(သို႕မဟုတ္) အလွစကၠဴပါးၿဖင္႔ ဖံုးအုပ္၍ စားပြဲထိုးမ်ားမွ မွာယူသူ၏ ေရွ႕သို႕ ပို႕ေပးေလ႔ရွိသည္။ ဘရန္ဒီ ဆိုသည္မွာ အနံ႕ခံ၍ အနည္းငယ္စီေသာက္ရေသာ ဇိမ္ခံအရက္မ်ိဳးၿဖစ္ရာ ဘရန္ဒီထည္႔ထားသည္႔ ဖန္ခြက္၏ အဝကို အေပါက္က်ဥ္းေသာ ခြက္ပံုသ႑ာန္ၿပဳလုပ္ထားၿခင္းၿဖင္႔ အရက္၏ အနံ႕ကို ႀကာရွည္စြာ ထိန္းသိမ္းႏိုင္သည္။ အထူးသတိၿပဳရန္မွာ ဘရန္ဒီႏွင္႔ ဝီစကီ အရက္ႏွစ္မ်ိဳးကို အလွ်င္ၿမန္ဆံုးခြဲၿခားပံုမွာ (၁) ခြက္ပံုစံ၊ (၂)ဖန္ခြက္ထဲမွ အရည္ပမာန၊ (၃)ေရခဲပါ/ မပါ၊ တို႕ကို ႀကည္႔၍ ခြဲၿခားႏိုင္သည္။
ဝီစကီ၏ ဖန္ခြက္မွာ ထုလံုးရွည္(စလင္ဒါ)ပံုစံၿဖစ္၍ ဘရန္ဒီဖန္ခြက္မွာ လံုးဝိုင္းၿပီး ခပ္ပုပုပံုစံၿဖစ္သည္။ မ်ားေသာ အားၿဖင္႔ ဝီစကီကို ေရ၊ ေရခဲ၊ ဆိုဒါတို႕ႏွင္႔ ေရာစပ္၍ ေသာက္သံုးႀကသည္႕အတြက္ ဖန္ခြက္ထဲမွ အရည္မွာ အၿပည္႔နီးပါး ၿဖစ္ေနတတ္ၿပီး ဘရန္ဒီကို မည္သည္႔အရာႏွင္႔မွ် ေရာေႏွာေသာက္ေလ႔မရွိေသာေႀကာင္႔ ဖန္ခြက္ထဲတြင္ လက္တလံုး အေနအထား(၁ပက္)ပမာနကိုသာ ေတြ႕ၿမင္ႏိုင္သည္။(မွတ္ခ်က္။ ။ Brandy Sour ဟု ေခၚေသာ cocktail မ်ိဳးေတာ႔ရွိသည္)

ၿမန္မာၿပည္တြင္းတြင္ ႀကံဳရာဖန္ခြက္ၿဖင္႔ ႀကံဳရာအရည္မ်ားကို ထည္႔၍ မိမိတို႕၏ အိမ္တြင္ အဆင္ေၿပသလို အသံုးၿပဳေနႀကၿခင္းမွာ ၿပႆနာတခုဟု မဆိုႏိုင္ေသာ္လည္း တိုးတက္ေနၿပီၿဖစ္သည္႔ ၿမန္မာၿပည္တြင္ လူေနမႈအဆင္႔အတန္းႏွင္႔ သက္ဆိုင္သည္႔ ပစၥည္း သံုးစြဲပံု စံနစ္မွန္ကန္ေစရန္မွာလည္း အေရးႀကီးလွသည္။
အထူးသၿဖင္႔ ပညာေပးအေနၿဖင္႔ေသာ္၎၊ ေဖ်ာ္ေၿဖေရးအေနၿဖင္႔ ေသာ္၎၊ စီးပြားေရးအေနၿဖင္႔ေသာ္၎၊ အေႀကာင္းအမ်ိဳးမ်ိဳးၿဖင္႔ ၿမန္မာဗီဒီယိုဇာတ္ကားမ်ား ထုတ္လုပ္ၿပသလွ်က္ရွိရာ ၎တို႕၏ မွားယြင္းေသာ ၿပကြက္မ်ားကို ၿမန္မာၿပည္သူမ်ားမွ ၿမင္ဆရာအၿဖစ္ သတ္မွတ္ အတုယူမမွားမိေစရန္ႏွင္႔ ၿမန္မာဗီဒီယိုဇာတ္ကားမ်ားမွ မွန္ကန္ေသာ အသိပညာ၊ အတတ္ပညာမ်ားႏွင္႔ ဗဟုသုတမ်ားစြာကို ၿဖန္႔ၿဖဴးေပးရန္မွာ ၿမန္မာဗီဒီယို ထုတ္လုပ္သူမ်ားအေနၿဖင္႔ မ်ားစြာတာဝန္ရွိပါေႀကာင္းႏွင္႔ စားေသာက္ဆိုင္ႏွင္႔ ဟိုတည္မ်ားတြင္ စားပြဲထိုးအၿဖစ္ အလုပ္လုပ္ကိုင္ရန္ ဆႏၵရွိသူမ်ားအတြက္ပါ ရည္ရြယ္၍ ဗဟုသုတ တရပ္အေနၿဖင္႔ တေစ႔တေစာင္း တင္ၿပလိုက္ရပါသည္။









အကိုဆံုဆည္းမႈ ေမးထားတဲ့ေမးခြန္းေလးကေတာ့ “White Wine”ပုလင္းနဲ႔“Red Wine”ပုလင္းတို႔ရဲ႕အေရာင္ကြာဟခ်က္ေလးပါ။
သိပ္ကိုစိတ္ဝင္စားစရာေကာင္းတဲ့ ေမးခြန္းေလးပါပဲ။
က်မကိုယ္တိုင္ အတိအက်မသိေပမယ့္ အျဖစ္ႏိုင္ဆံုးအေျဖတစ္ခုကို ျပန္ၾကားေပးလိုက္ပါတယ္။
အကယ္၍ အကိုဆံုဆည္းမႈအေနနဲ႔ အတိအက် သိခဲ့ပါလွ်င္ စာဖတ္သူမ်ားအတြက္ က်မရဲ႕ပို႕စ္ေလးမွာကူညီ ျဖည့္စြက္ေပးပါရန္ ေမတၱာရပ္ခံပါတယ္ရွင္။
Red Wine ပဲျဖစ္ျဖစ္ White Wine ပဲျဖစ္ျဖစ္ Wine တိုင္းမွာ ကြဲျပားတဲ့အေရာင္ကိုယ္စီရွိၾကပါတယ္။
သာမန္အရ Wine ေသာက္သံုးသူမ်ားဟာ Wine ရဲ႕အရသာေလာက္ကိုသာ ျမည္းစမ္းေသာက္သံုးေလ့ရွိၿပီး
Wine ရဲ႕ အေရာင္ အနံ႔ အရသာတို႔ကို ျမည္းစမ္းၾကတဲ့
Wine Tasting လိုေနရာမ်ိဳး၊ Wine Professional မ်ားဟာ ပုလင္းအတြင္း(သို႕) ဖန္ခြက္အတြင္းမွ Wine ရဲ႕အေရာင္ကိုၾကည့္ၿပီး Wine အရည္အေသြးကိုစစ္ေလ့ရွိရာမွာ Red Wine ထက္ White Wine ကို ပိုအသားေပးစစ္ေဆးေလ့ရွိတာမို႔ White
Wine ပုလင္းရဲ႕အေရာင္ကို အၾကည္ေရာင္အျဖစ္ ဖန္တီးထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။


40 comments:

ေမာင္ဘႀကိဳင္ said...

ဝုိင္ဖန္ခြက္ထဲကုိ
ကုိကာကုိလာတုိ႔
လိေမၼာ္ရည္တုိ႔ထည္႔ျပီး စားပြဲေပၚ သံဗူးကုိေထာင္ထား ခြက္ထဲ ပုိက္တပ္ေသာက္တဲ႔ ဇတ္ဝင္ခန္းေတြျမင္ဖူးတယ္ ဟိဟိ ေနာက္ပုိင္းျမန္မာကား မၾကည္႔ျဖစ္တာ ေလးငါးေျခာက္နွစ္ေလာက္ရွိျပီ ဟာသကားတစ္ကားတေလကလြဲလို႔ေပါ႔

ျမန္မာဇတ္ကားေတြက စကားေျပာတာေတြက အျပင္ကနဲ႔ လုံးဝမဆုိင္ဖူး စကားၾကီးစကားက်ယ္အရမ္းမ်ားတယ္ အျမင္ကပ္လုိက္တာ ......

ေန၀သန္ said...

၀ါး..ခုမွပဲ ေသေသခ်ာခ်ာသိေတာ့တယ္... း)).. အေတာ္ကၽြမ္းတာပဲ... း))

ခင္မင္တဲ့
ေန၀သန္

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

နတ္သမီးေရ
ဒီပိုစ္႕ေလးသေဘာက်တယ္
ကိုယ္တိုင္က အႏုပညာနယ္ကလည္းမဟုတ္ အရက္နဲ႕ နီးစပ္တဲ႕သူလည္း မဟုတ္ေပမဲ႕ ဗဟုသုတအေနနဲ႕ေရာ၊ စိတ္၀င္စားတာေၾကာင္႕ေရာ ေသခ်ာကို ဖတ္လိုက္မိတယ္..
ပေရာ္ဖက္ရွင္နယ္ လုပ္ေနၾကတဲ႕သူေတြအဖို႔ေတာ႕ ပိုျပီး မွတ္သားသင္႕ပါတယ္..
ဘယ္အရာကိုမဆို အလြယ္မလုပ္ဘဲ ေသခ်ာေလ႕လာျပီးမွ စနစ္တက်လုပ္ရင္ အေကာင္းဆံုးေပါ႕ေနာ္။

ကိုေဇာ္ said...

ေရးထားတဲ႔ ေဝဖန္ေရး ေဆာင္းပါးေလးက ဗဟုသုတလည္း ျဖစ္ေစပါတယ္။
ဘီယာထဲကို ေဆာ္ဒါထည္႔ျပီး ေသာက္ျပတာလည္း ျမင္ဖူးေသးရဲ႕။ တစ္ခါတေလ ပုလင္းလိုက္ကို ေမာေသာက္လိုက္တာမွ တရုတ္ကားထဲက အရက္မူးသိုင္းကို အားက်လို႔ ထင္တယ္လို႔ မွတ္ယူလိုက္ရတဲ႔ အထိပဲ။

ေ၀လင္း said...

တစ္ခြက္တစ္ဖလားေလာက္ေတာ့ ေသာက္ခ်င္စိတ္ေပၚသြားတယ္.. :)
ကိုယ္လည္း ဘယ္အရက္ကို ဘယ္ခြက္နဲ႔ ထည့္ေသာက္ရတာကို ဒီေရာက္မွ နည္းနည္း သိလာတာ။ ဒါေတာင္ အစ္မေျပာသေလာက္ အေသးစိတ္သိဘူး..။ ျမန္မာႏိုင္ငံမွာတုန္းကဆို ဘာမွသိဘူး.။

ေ၀လင္း said...

ဒါနဲ႔ တစ္ လားမသိဘူး..။ ႐ွား႐ွားပါးပါးပဲ

ေရႊရတုမွတ္တမ္း said...

ဟုတ္ပါ့နတ္သမီးရယ္...ဒီပစၥည္းေတြကို မသုံးတတ္ေသာ္လဲ ရုပ္ရွင္ရုိက္တဲ့သူေတြအေနနဲ႔ ေသခ်ာေလ့လာရုိက္ျပသင့္တယ္.. ဗမာကားေတြမွာ တလြဲေတြ ခနခနေတြ႕ရတတ္လို႔ မၾကည့္ျဖစ္တာေတာင္ၾကာျပီ

အင္ၾကင္းသန္႕ said...

ဟုတ္တယ္ေနာ္....ဆင္ၿခင္စရာပါပဲ ... ရုိက္ကြင္းက တာ၀န္ရွိသူေတြ ဒီပိုစ့္ေလး ဖတ္မိရင္ေကာင္းမယ္။

မိုးခါး said...

ဗဟုသုတအတြက္ ေက်းဇူးပါ အစ္မ း))

မိုးယံ said...

ေတာ္ေတာ္ ေတာ္တဲ့ နတ္သမီး။ ေလးစားပါတယ္

အရင္တုန္းကလည္း ဒါမ်ိဳးဖတ္ဖူးေသးတယ္။ ဒီေလာက္မစံု လင္ဘူး။ အစ္မေရးျပေတာ့မွ ေသခ်ာသိေတာ့တယ္။

အႏိႈင္းမဲ့ said...

ဗဟုသုတ..တစ္ခုပဲဗ်ာ
အဲလုိေလးအက်ယ္တ၀င့္ေျပာျပေတာ့လဲ
ဟုတ္ေနတာပဲ..ပုလင္းေတြေထာင္ထားလုိက္တာ
နတ္သမီးရယ္...မမုိးျမင္လုိ႔ကေတာ့ ပ်င္းေတာင္ပ်င္းေသးတယ္လုိ႔ေျပာသြားလိမ့္မယ္..း)

မိုးေငြ႔...... said...

နတ္သာမီး....၀ါတြင္းၾကီးမွာ လူကိုျမဴဆြယ္ေနသလိုပဲ...

sosegado said...

အိမ္မွာေတာ့ႀကံဳသလုိေပါ့၊ ဆုိင္မွာေတာ့သူတုိ႔ေပးတာ၊
ကုိေဇာ္ေျပာသလုိ ေဝဖန္ၿပီး သုတေပးျဖစ္သြားတယ္

JulyDream said...

တခါမွကို သတိမထားမိတဲ့ အေၾကာင္းအရာေတြကို အခုလို တင္ျပေ၀မွ်ေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္မိပါတယ္။

ေမာင္မိုး said...

ဗမာကားေတြထဲက အရက္ေသာက္နည္းေတြကို နည္းနည္းမွ သေဘာမေတြ႔ေပမယ္႔ နတ္သမီးေျပာတဲ႔ ခြက္သုံးနည္းေတြကိုေတာ႔ ခုမွ ျပည္႔ျပည္႔စုံစုံသိပါတယ္။ Thank You ပါ။

ခုိင္နုငယ္ said...

မနမ္းေရ...ဗဟုသုတလည္းရေစသလုိ
ျမန္မာျပည္ ရုိက္ကြင္း ဒါတာရုိက္တာမ်ား
ဖတ္သင္႔တဲ႔ ေဆာင္းပါးေကာင္းေလးတစ္ပုဒ္ပါပဲ။

အနမ္း said...

ကိုယ္တို႔ေတာ့ အရက္အေၾကာင္းေကာင္းေကာင္းမသိ ဘူး။ ဒါေပမယ့္ ခြက္အသံုးအစဲြေတြနည္းနည္းမွားေနတာ
ေတာ့ေတြ႔မိတယ္. ေမာင္ဘႀကိဳင္ ဆိုသူေျပာသလိုေပါ့..

အခုလို နတ္သမီးရွင္းျပလိုက္တာ ေကာင္းတယ္။ ျမန္မာကားေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကေတာ့ မွားယြင္း ခ်က္ေတြခ်ည္းပဲ။ ဒီပိုစ့္ကို ေဆာင္းပါးအျဖစ္ ဂ်ာနယ္ကို ေတာင္ထည့္သင့္တာ အမွားဆိုတာ အမွန္ျပင္သင့္တယ္ ေလ။ ဒါမွ အားလံုးသိႏိုင္မယ္.. လိုအပ္ရင္ေျပာ ကူညီမယ္ း)))

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

အခ်စ္ဂ်ာနယ္က ညီမရဲ႕ေဆာင္းပါးေတြကို ပံုမွန္ယူသံုးေပးတယ္ေလ မနမ္းရဲ႕...။
ေဆာင္းပါး အေတာ္မ်ားမ်ားေတာင္ ပါၿပီးေပါ႔။
ညီမ ရန္ကုန္ၿပန္တုန္းက ခ်ိတ္လာခဲ႔တာ..။
အခုေဆာင္းပါးလည္း မႀကာခင္ အခ်စ္ဂ်ာနယ္မွာ ပါလာပါလိမ္႔မယ္..။
ကူညီတာ ေက်းဇူးေနာ္..မနမ္း..။

ေမာင္ေလး said...

ေသာက္ခ်င္စိတ္ေတာင္ ေပါက္လာျပီ..ဟီး...။
ခုမွ ပဲ ဘယ္အရက္ကို ဘယ္လိုခြက္နဲ့ ေသာက္ရတယ္ဆိုတာသိေတာ့တယ္။ေက်းေက်းပါခင္ဗ်ား

Anonymous said...

ဖတ္ရင္း ဖတ္ရင္း နဲ႕ သားေရ က်လာသလိုဘဲညီမေရ

ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး

Anonymous said...

အင္း..အရက္ကိုေတာ့ ထားပါေတာ့ ..Beer ကုိ coke ရယ္ red bull ရယ္ သုံးမ်ုိးစပ္ၿပီး ေသာက္ေနၾကတ့ဲ ေ႐ႊျမန္မာေလးမ်ားကိုလည္း singapore restaurant ေတြမွာ ေတြ့ဘူးရဲ့

myp

ေဆြေလးမြန္ said...

ဒီပို႕ေလးကိုေတာ႕ သေဘာက်တယ္ မနမ္းေရ
ဗဟုသုတေလးလဲရ..ၿပီးေတာ႕ တင္ၿပထားပံုေလးလဲ ေကာင္းတယ္...

norman said...

red wine ကို chill လုပ္ျပီးေတာ့လည္း ေသာက္ေလ့ရွိပါတယ္။တကယ္ေတာ့ red wine ကို အသားစားတဲ့အခါမွာ တြဲဘက္ျပီး white wine ကို ငါးသို႔မဟုတ္ ပင္လယ္စာနဲ႔ တြဲဘက္ပါတယ္။ သို႔ေသာ္ျငားလည္း မိမိ၏ ေရြးခ်ယ္မႈသာ ျဖစ္သည္။ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြတင္ မဟုတ္ပါ။အျဖဴေကာင္ေတြသည္လည္း ဒါးႏွင့္ ခရင္း၊ဖန္ခြက္မ်ား မွားယြင္းေလ့ရွိပါသည္။

ဂ်စ္တူး ( မံုရြာ ) said...

အင္း----
ဂ်စ္တူး ဒါရိုက္တာ ျဖစ္ရင္သတိထားမယ္---
ေသေသျခာျခာနံနံစပ္စပ္ေရးေပးတဲ့အတြက္တကယ္ကို
ေက်းဇူးအထူးတင္ေနမိပါတယ္ဗ်ာ-

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

“ဝိုင္”(Wine) ကို အႀကမ္းအားၿဖင္႔
(1)White Wine(Dry/Medium Dry/Sweet/ Medium Sweet)
(2)Red Wine(Dry/Medium Dry)
(3)Rose Wine(Dry/Medium Dry/Sweet/Medium Sweet)
(4)Dessert Wine
(5)Champagnes
(6)Sparkling Wine...ဟူ၍ (၆)မ်ိဳး ခြဲၿခားထားသည္။
(1)White Wine ကို ပင္လယ္အစားအစာမ်ားၿဖင္႔ တြဲဖက္၍ေသာ္၎၊ (2) Red Wine ကို အမဲသား၊ ဆိတ္သား ကဲ႔သို႕ေသာ ဟင္းလွ်ာမ်ားၿဖင္႔ တဲြဖက္၍ေသာ္၎၊ (3)Rose Wine ကို ပူၿပင္းေသာ ေႏြရာသီတြင္ ေပါ႔ပါးေသာအစားအစာ(Light food) မ်ားၿဖင္႔ တြဲဖက္၍ေသာ္၎၊ (4)Dessert Wine ကို ညစာစားၿပီးအခ်ိန္တြင္ အခ်ိဳတည္းရန္အတြက္ အခ်ိဳဝိုင္ အၿဖစ္ေသာ္၎၊ (5)Champagnes ကို ေမြးေန႔ပြဲမ်ား၊ ဖြင္႔ပြဲအခန္းအနားမ်ား၊ ဂုဏ္ၿပဳပြဲအခန္းအနားမ်ား၊ က်င္းပသည္႔ မိတ္ဆံုစားပြဲမ်ားတြင္ေသာ္၎၊ (6)Sparklin Wine ကို တခြက္တဖလား မေသာက္မၿဖစ္ ေသာက္ရသည္႔ ပြဲမ်ားတြင္ အမူးလြယ္တတ္ေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ား၊အရက္မေသာက္တတ္ေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားအတြက္ေသာ္၎၊ အမ်ိဳးမ်ိဳးခြဲၿခား၍ ေသာက္သံုးႀကေလ႔ရွိသည္။
ဝိုင္ ပုလင္းတိုင္း၏ ေအာက္ေၿခတြင္ အရက္(Alcoholic)ပါဝင္မႈႏႈန္းမ်ားကို (% Vol)ၿဖင္႔ ေဖာ္ၿပထားေလ႔ရွိသည္။ (10.5%Vol)မွ (13%Vol)အထိ အရက္ပါဝင္ေသာ Wine မ်ားကို Medium Dry Wine အဆင္႔အၿဖစ္ သတ္မွတ္ၿပီး ၊ (13.5%Vol) မွ (16%Vol)အထိ အရက္ပါဝင္ေသာ Wine မ်ားကို Dry Wine အမ်ိဳးအစားအၿဖစ္ သတ္မွတ္ထားသည္။

ဗဟုသုတအေနၿဖင္႔ ထပ္တိုးေဖာ္ၿပေပးၿခင္းၿဖစ္ပါသည္။

ဇာနည္ေမာင္ said...

လာဖတ္သြားတယ္နတ္သမီးေရ ..... ေတာသားမိုလို႔ပဲ ထင္တယ္ အိမ္မွာကလည္း ၀ိုင္ခြက္၊ဘီယာခြက္ နဲ႔ အရက္ ခြက္ရယ္ဆိုျပီး သီးသန္႔ခြဲမထားဘူးေလ။ အဆင္ေျပသလိုပဲ နီးစပ္ရာခြက္ထဲ ထည္႔ျပီးေသာက္ လိုက္တာပဲ ... အခုလို နတ္သမီးက ခြက္ေတြအေႀကာင္း ေထာက္ျပျပီးေရးထားေတာ႔ ဗဟုသုတ တခုထပ္ျပီးတိုး လာတာေပါ႔ဗ်ာ ............. ဒါနဲ႔ ၀ါတြင္းကုန္ေတာ႔မယ္ ေနာ္ နတ္သမီးရဲ႔ ေမာင္နဲ႔ ဘယ္ေတာ႔ေလာက္မဂၤလာေဆာင္ ႀကမွာလဲဟင္ ... :D

akm said...

အမွတ္တရပါ. မအျဖဴေရာင္ေရ. သုတ ျဖစ္ပါတယ္.

စံလင္းထြန္း said...

ကုိယ္မသိတာေတြ သိခြင့္ရေအာင္ ေဖာ္ထုတ္တင္ျပေပးထားတာ အရမ္းေကာင္းပါတယ္ခင္ဗ်ာ ..။

အားေပးေနပါတယ္။

norman said...

အမေရ Champagnes နဲ႔ sparkling wine က
မ်ိဳးတူပါပဲ။Champagnes ေဒသကထြက္တဲ့
sparkling wine ကိုသာ Champagnes လို႔ေခၚပါသည္။brandy တိုင္းသည္ cognac မဟုတ္ေသာ္လည္း cognac တိုင္းသည္ brandy
ျဖစ္သည္ ဆိုသကဲ့သို႔ေပါ့ဗ်ာ။
ေဆာရီးဗ်ာ လာေႏွာင့္ေနတာ မဟုတ္ပါဘူး။ပိုစ့္ကို သေဘာက်လို႔ ကိုယ္သိတာေလးေတြ မွ်တာပါ။

ကုိကုိေမာင္(ပန္းရနံ႔) said...

အဲဒီလုိႀကီးလား ညီမ။
မသိတာအမွန္ဘဲ။ ခြက္အမ်ိဳးမ်ိဳးပါလား။ ဒါမ်ိဳးကလဲ အေတြ႔အႀကဳံရွိဦးမွ။ း)))

ခင္မင္လ်က္
ကိုကိုေမာင္(ပန္းရနံ႔)

ခ်စ္ၾကည္ေအး said...

မေန႔ကမွ ႐ံုးမွာ ဖတ္ၾကည့္ရင္း သေဘာက်ေနတာ။ မန္႔မရလို႔ ခုမွ လာမန္႔တယ္ ညီမ နတ္သမီးေရ... ဒီပို့စ္ေလး သိတ္ေကာင္းပါတယ္၊ ျမန္မာ့႐ုပ္႐ွင္နဲ႔ ဗီဒီယိုေတြမွာ သတိထားသင့္တဲ့ အခ်က္ေတြပါပဲ....

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

Anonymous norman said... အမေရ Champagnes နဲ႔ sparkling wine ကမ်ိဳးတူပါပဲ။ Champagnes ေဒသကထြက္တဲ့ sparkling wine ကိုသာ Champagnes လို႔ေခၚပါသည္။brandy တိုင္းသည္ cognac မဟုတ္ေသာ္လည္း cognac တိုင္းသည္ brandy ျဖစ္သည္ ဆိုသကဲ့သို႔ေပါ့ဗ်ာ။ ေဆာရီးဗ်ာ လာေႏွာင့္ေနတာ မဟုတ္ပါဘူး။ပိုစ့္ကို သေဘာက်လို႔ ကိုယ္သိတာေလးေတြ မွ်တာပါ။
...............................................
norman ေရ..
(၁)Champagnes နဲ႔ Sparkling wineဟာ မ်ိဳးတူသလိုရွိေပမဲ႔ လံုးဝမတူပါဘူး၊ Sparklig wine ကို ႏိုင္ငံ အေတာ္မ်ားမ်ားကထုတ္လုပ္ၿပီး၊
Champagnes ကိုေတာ႔ ၿပင္သစ္ႏိုင္ငံမွာရွိတဲ႔ Champagnes ေဒသတစ္ခုထဲကပဲ ထုတ္လုပ္တဲ႔အတြက္ အမည္ကိုလည္း Champagnes လို႕ေခၚၿခင္းၿဖစ္ပါတယ္။
(၂)အဲဒီလိုပဲ Cognac တိုင္းကို Brandy လို႕မေခၚေပမယ္႔ ၿပင္သစ္ႏိုင္ငံမွာရွိတဲ႔ Cognac ေဒသမွာ လုပ္တဲ႔ Brandy ၿဖစ္တာေႀကာင္႔ အဲဒီBrandyကို Cognac အမ်ိဳးအစားဝင္ Brandyလို႕ေခၚတဲ႔အေႀကာင္းနဲ႕ Armagnac ဆိုတဲ႔ ေဒသကထုတ္လုပ္တဲ႔ Brandy ကိုလည္း Armagnac Brandy လို႕ေခၚပါတယ္။ Cognac Brandy နဲ႕ Armagnac Brandy ကို စပ်စ္သီးကေနရယူၿပီးေတာ႔ Calvados ဆိုတဲ႔ Brandy ကို ပန္းသီးကေန ရယူပါတယ္။Calvados Brandy ကိုေတာ႔ ၿပင္သစ္မွာရွိတဲ႔ Basse- Normandie or Lowea Normandy ေဒသက ထြက္ရွိေႀကာင္း မွ်ေဝလိုက္တယ္ေနာ္။
အရွည္ေရးမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ၿပီးမွာမဟုတ္ေတာ႔ပါဘူး..။မင္းေၿပာသလိုသာ အရက္တစ္ခုခ်င္းစီကို ရွင္းၿပရမယ္ဆိုရင္ အမေရးခ်င္တဲ႔ ဦးတည္ရာေပ်ာက္သြားမွာစိုးလို႕ပါ။ ဥပမာ။ ။အမ တက္ခဲ႔တဲ႔ သင္တန္းက သင္ခဲ႔တဲ႔ ဘယ္Wine အမ်ိဳးအစားကို ဘယ္ စပ်စ္သီးအမ်ိဳးအစားကေန
ထုတ္လုပ္တဲ႔အေႀကာင္း၊ Wine ရဲ႕အေရာင္၊ ပါဝင္တဲ႔ပစၥည္းမ်ားနဲ႔ အရသာကို ၿမည္းစမ္းႀကည္႔လိုက္ယံုနဲ႕ ပါဝင္တဲ႔ ပစၥည္းမ်ားရဲ႕ အမည္ကို တိုက္ရိုက္ေၿပာႏိုင္တဲ႔ စမ္းသပ္နည္းေတြပါ ထဲ႔ေရးလို႕ကေတာ႔ စာဖတ္သူေတြ မူးသြားမွာေပါ႔ ။ အမ အခုေရးတဲ႔ အဓိကေဆာင္းပါးက ၿမန္မာဗီဒီယိုေတြထဲမွာ ခြက္သံုးစြဲပံုမ်ား မွားယြင္းေနတဲ႔အေႀကာင္းနဲ႕ အမသိသေလာက္ (ပါးပါးေလး) တင္ၿပထားတာပါ။
ၿပီးေတာ႔ အမရဲ႕ post မွာ တင္ၿပထားတဲ႔ ဓာတ္ပံုထဲက Brandy အရက္ပုလင္း(၃)မ်ိဳးလံုး ဟာလည္း ၿပင္သစ္ႏိုင္ငံ Cognac ေဒသကထုတ္လုပ္တဲ႔ အရက္မ်ားၿဖစ္တာေႀကာင္႔ “ Cognac ဟုေခၚေသာ Remy Martin X.O ၊ Hennessy X.O ၊ Courvoisier V.S.O.P ” လို႕ သံုးႏံႈးေရးသားခဲ႔ရၿခင္းကို မင္းအေနနဲ႔ နားလည္သေဘာေပါက္ေစခ်င္ပါတယ္။ ဆက္ရ်င္းမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ X.O ဆိုတာ ဘာလဲ၊ V.S.O.P ဆိုတာ ဘာလဲ၊ ဆိုတာေတြကိုပါ ရွင္းဖို႕လိုလာလိမ္႔မေပါ႔။

ဘယ္လိုပဲၿဖစ္ၿဖစ္... မင္းဘက္က အခုလို လာေဆြးေႏြးေပးတဲ႔အတြက္ အမရဲ႕ ေဆာင္းပါး ပိုၿပီးေတာ႔ အသက္ဝင္သြားတာေပါ႔။ မင္းဘက္က စိတ္ဝင္တစားနဲ႔ မင္းသိတာကို ကူညီၿပီးမွ်ေဝေပးတဲ႔အတြက္လည္း အမနဲ႔ စာဖတ္သူေတြက မင္းကို ေက်းဇူးတင္မွာပါ။ ၿပီးေတာ႔ အမရဲ႕မိတ္ေဆြ ေဒါက္တာ သက္တန္႔ခ်ိဳေၿပာသလိုေပါ႔..(အရွည္ဖတ္ခ်င္ရင္ေတာ႔ အမရဲ႕Blog List ထဲက Link အတိုင္းသြားဖတ္လို႕ရပါတယ္)။
လူငယ္အမ်ားစုဟာ Blog တစ္ခုလုပ္ၿပီး အက်ိဳးမရွိတဲ႔ စာေတြေရးေနမယ္႔အစား အက်ိဳးရွိေစတဲ႔ စာေပ၊ ဗဟုသုတ၊ အသိပညာ၊ အတတ္ပညာ ေတြကို စာဖတ္သူအခ်င္းခ်င္း မွ်ေဝႏိုင္ဖို႕ မင္းတို႕လိုလူငယ္မ်ိဳး Blog ေလာကမွာ အမ်ားႀကီးလိုအပ္ေနေႀကာင္း ေၿပာႀကားရင္း အက်ိဳးၿပဳေဆာင္းပါးေလးေတြကို မင္းသိသေလာက္ မင္းရဲ႕Blog မွာ မွ်ေဝေရးသားဖို႕ အမက တိုက္တြန္းလိုက္ပါရေစ...။

ဆံုစည္းမွု said...

Whisky ႏွင့္ Whiskey ကိုေသာက္ ရာတြင္ စံ အျဖစ္ Rock glass(Gibraltar rock) ကိုသာ သုံးပါသည္ http://www.webstaurantstore.com/libbey-15249-gibraltar-5-5-oz-rocks-glass-36-cs/55115249.html ပံုမွန္ အရြယ္အစားမွာ 8 oz ျဖစ္ပါသည္ Service ေလာက တြင္ ခြက္ တို ခြက္ ရွည္ဟု သုံးစြဲေနၾကသည္ မွာ မဟာ အမွား ပင္ မိမိ၏ Experience ကိုျပလိုပါ လွ်င္ ခြက္တို ကို Rock Glass လည္းေကာင္း ခြက္ရွည္ ကို Collin Glass ဟူ၍ လည္းေကာင္း အက်င့္လုပ္ ၍ ေခၚသင့္ပါသည္

ဆံုစည္းမွု said...

ခြက္ေတြကေတာ့ အမ်ားၾကီး ပါ ကိုယ္က Bartender ပါ ညီမ ေရးထား တာပ္ မစုံ ဘူး အလုပ္တဖက္နဲ႕ ေရးတာမို႕ လို႕ အခ်ိန္ မေပးႏိုင္ ဘူးလို႕ထင္ပါတယ္ Bar နဲ႕ပတ္သက္ လို႕ စိတ္ဝင္စားရင္ ေဆြးေႏြးႏိုင္ပါတယ္

ဆံုစည္းမွု said...

ဒါနဲ႕ စကားမစပ္ ဝိုင္ခြက္ ေအာက္ဖက္ က ဘာေၾကာင့္ ခြက္ေနရတာ လည္း ဆိုတာ သိရင္ Share ပါဦး

ဆံုစည္းမွု said...

အဲအဲ ,,,......က်န္ေသးတယ္ RED WINE ပုလင္းက DARK ျဖစ္ျပီး WHITE WINE ပုလင္းက ဘာလို႕ CLEAR ျဖစ္ေနရတာလည္း

ဆံုစည္းမွု said...

ေသရည္ ေသရက္
လူကို ဖ်က္ ဟု
ဆို႐ိုး စကား
ရွိပါျငား လည္း
ေသာက္သူတိုင္းသာ
ပ်က္ ရပါမူ
ဘယ္မွာ လူေကာင္းရွိမည္ နည္း

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

ဆံုစည္းမႈ>>> ဟုတ္ကဲ့..ဝိုင္ပုလင္းေတြရဲ႕ေအာက္ေျခဟာ တျခားပုလင္းေတြနဲ႔မတူပဲ ခြက္ေအာင္တမင္လုပ္ထားရတဲ့အေၾကာင္းရင္း(၂)ခ်က္ရွိပါတယ္။
ပထမတစ္ခ်က္က.. ဝိုင္ကို ဖန္ခြက္ထဲကိုငွဲ႕ရာမွာ ဟိုတည္နဲ႔စားေသာက္ဆိုင္ႀကီးေတြမွာ သာမန္ပုလင္းေတြကိုကိုင္ၿပီး ငွဲ႔သလိုမ်ိဳး ငွဲ႔လို႔မရပါဘူး။
ဝိုင္ငွဲ႔နည္း သတ္သတ္ရွိပါတယ္၊ ပုလင္းရဲ႕ေအာက္ေျခမွ ခ်ိဳင့္ေနတဲ့အခြက္ထဲကို လက္မကိုထည့္ၿပီး က်န္လက္ေခ်ာင္း(၄)ေခ်ာင္းကိုေတာ့ ပုလင္းရဲ႕ေအာက္ေျခမွထိန္းၿပီးကိုင္ရပါတယ္။ အဲဒီလိုငွဲ႔နည္းကို ပေရာ္ဖယ္ရွင္နယ္လ္ ငွဲ႔နည္းလို႔ေခၚပါတယ္(ဟိုတည္နဲ႔စားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာ အလုပ္လုပ္ေနၾကတဲ့ ဝန္ထမ္းတိုင္း ဒီငွဲ႔နည္းကို သိၾကပါတယ္)။
ဒုတိယအေၾကာင္းရင္းကေတာ့ က်မ အေပၚမွာရွင္းျပထားၿပီးသားျဖစ္တဲ့ ဝိုင္ကို ဖန္ခြက္ထဲသို႔ ေလာင္းထည့္တဲ့အခ်ိန္မွာ ပုလင္းထဲမွာရွိေနတဲ့ စပ်စ္သီးအႏွစ္၊ အနယ္မ်ားဟာ အဲဒီခ်ိဳင့္ေနတဲ့ ပုလင္းေအာက္ေျခမွာ က်န္ရွိေနေအာင္ လုပ္ထားတဲ့သေဘာပါ။

အခုလို အကိုသိသေလာက္ ဝင္ၿပီးျဖည့္စြက္ေပးသြားတဲ့အတြက္ အကို႕ကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္

ဆံုစည္းမွု said...

ဝိုင္ အေၾကာင္း ေျပာရင္ Grappa အေၾကာင္းပါ ထည့္ေျပာ မွ ပိုျပည့္စုံ မွာပါ
ေရးေပး ပါ့မယ္ ပို႕ရမဲ့ address ေလး ေပးပါဦး shwe4u75@gmail.com

ဆံုစည္းမွု said...

alcohol နဲ႕ပတ္သက္လို႕ Horeca School of excellence ရဲ့ ၂၀၀၉ (Experience in Bar) ရဲ့ ပထမ ဆု GAB Hero Academy ရဲ့ ၂၀၁၀ (Pouring Master) The Best Talent ဆု ရခဲ့ဖူးပါတယ္ (စကားခ်ပ္-ႂကြားတာ) တတ္တာေလးေတြေဝမွ်ေပးခ်င္ပါတယ္ ဒီ ပညာ က လိုက္စားမယ္ ဆိုရင္ အသက္ေမြး ပညာလည္း ဟုတ္သလို ေသာက္တတ္သူ ေတြ အတြက္ က်န္းမာေရး အရ ဘယ္လို ေသာက္ရင္ သင့္ေတာ္တဲ့ ဗဟုသုတကို ပါရေစပါတယ္ ႏိုင္ငံတကာ က ရွန္ပိန္ ခြက္ေလးေတြ ေျမႇာက္ျပီ ေအာင္ပြဲ ခံတဲ့ အခ်ိန္မွာ က်ေနာ္တို႕ က လက္ဖက္ရည္ ခြက္ေလးနဲ႕ ပဲ တင္းတိမ္ ေနလို႕ မရေတာ့ပါဘူး

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by White Angel | Bloggerized by White Angel - Myanmar Blogger | Myanmar Blogger