Tuesday, April 26, 2011

“အရုပ္ကေလး”ရဲ႕ေမြးေန႔ႏွင္႔ ေက်ာက္တံုးေပၚမွာ ကင္တဲ႔အသား


“ ေက်ာက္တုံးနဲ႕ကင္တဲ႔ အသား”ဆိုလို႕ ထူးဆန္းတဲ႔ အသားၿဖစ္မယ္လို႕ေတာ႔မထင္လိုက္ပါနဲ႕..။
က်မတို႕ ေန႔စဥ္ခ်က္ၿပဳတ္စားေသာက္ေနႀကတဲ႔ သာမန္အသားမ်ားကို အပူေပးထားတဲ႔(သို႕မဟုတ္) မီးကင္ထားတဲ႔ “Stone Grill ”လို႕ ေခၚတဲ႔ အထူးစီမန္ၿပဳလုပ္ထားေသာ ေက်ာက္တံုးေပၚမွာတင္ၿပီး အသားရဲ႕ အက်က္ႏႈန္းကို မိမိတို႕အလိုရွိသေလာက္ ကင္ၿပီး စားေသာက္ရတဲ႔ နည္းတမ်ိဳးကို ဆိုလိုပါတယ္။

က်မ အလုပ္ လုပ္ရာ ကုမၸဏီလက္ေအာက္ခံၿဖစ္ေသာ စားေသာက္ဆိုင္(၅)ဆိုင္ထဲမွ အီတလီစာမ်ားႏွင္႔ အေနာက္ႏိုင္ငံအစားမ်ားေရာင္းခ်ေသာ စားေသာက္ဆိုင္တဆိုင္တြင္ “Stone Grill” ဟုေခၚေသာ အလွ်ား၁ေပခြဲx အနံ ၁ေပx အနံ ၂လက္မ ခန္႔ ရွိသည္႕ အပူခ်ိန္လံုေလာက္စြာ ရရွိထားေသာ ဟင္းခ်က္ေက်ာက္တံုးေပၚတြင္ အသားစိမ္း ငါးစိမ္းမ်ားကို မိမိတို႕ အလိုရွိသေလာက္သာ က်က္ေစၿပီး ကိုယ္တိုင္ကင္၍စားရသည္။
ေက်ာက္တံုးမွာ အပူခ်ိန္ပ်င္းလြန္းသည္႔အတြက္ စားပြဲထိုးမ်ားအတြက္ လက္ကိုင္အၿဖစ္ ၁လက္မခြဲခန္႔ရွိေသာ သစ္သားၿပားကို ေအာက္ခံအၿဖစ္ထားရွိေပးထားသည္။
Stonegrill ဟုေခၚေသာ ေက်ာက္တံုးကို Australia ႏိုင္ငံမွထုတ္လုပ္ၿပီး မီးေတာင္မွရရွိေသာ ေခ်ာ္ရည္ေက်ာက္ၿဖင္႔ ၿပဳလုပ္ထားသၿဖင္႔ အပူအခံႏိုင္ဆံုး ေက်ာက္သားအၿဖစ္ စံခ်ိန္တင္ခဲ႔သည္။

၎ေက်ာက္တံုးကို အပူေပးအခန္းထဲတြင္ အပူခ်ိန္400 ံC ၿဖင္႔ ၂၄နာရီႀကာထားရွိၿပီး အသံုးၿပဳရာတြင္ အသားမ်ားကို ေက်ာက္တံုးေပၚတြင္ ကင္ခ်ိန္ မိနစ္၃၀ ႏွင္႔ အသားမ်ားကင္ၿပီးေသာ္ ထိုအသားမ်ား၏ အေႏြးဓာတ္ကို ထိန္းထားရန္ ၁နာရီခန္႔ ေက်ာက္တံုးမွ အပူခ်ိန္ကို ထိန္းထားႏိုင္သည္။

က်မတို႕ဆိုင္တြင္ေတာ႔ အပူခ်ိန္ကို 240 ံC ၿဖင္႔ ၇ နာရီႀကာ ထားရွိၿပီး အသံုးၿပဳရာတြင္ အသားကင္ခ်ိန္ မိနစ္၂၀ႏွင္႔ အေႏြးဓာတ္အတြက္မိနစ္၂၀ခန္႔ ထိန္းထားေပးသည္။

ဧည္႕သည္မွ မိမိတို႕အလိုရွိရာ အသားကို မွာယူၿပီးခ်ိန္တြင္ စားပြဲထိုးမ်ားမွ ၿမင္ရသည္႕အတိုင္း အသားစိမ္းကို မီးကင္ထားေသာ ေက်ာက္တံုးေပၚတြင္ တင္ၿပီး ဧည္႔သည္ေရွ႕သို႕ခ်ေပးရသည္။



အေနာက္ႏိုင္ငံသားမ်ားသည္ အသားစားရာတြင္ အသားမ်ားကို မက်က္တက်က္၊ အက်က္၊ အက်က္လြန္ စသည္ၿဖင္႔ အသား၏ အက်က္ႏႈန္းအမ်ိဳးမ်ိဳးၿဖင္႔ စားေသာက္ေလ႔ရွိရာ မိမိတို႕အလိုရွိသေလာက္ အက်က္ႏႈန္းကို မိမိတို႕ဘာသာ ကင္၍စားေသာက္ႀကေသာ အေလ႔ကို သေဘာက်ႀကသည္။


တခ်ိဳ႕ကမူ မိမိတို႕ကိုယ္တိုင္ မခ်က္ၿပဳတ္ခ်င္သည္႔အခါ ၎တို႕အလိုရွိရာ အသားက်က္ႏႈန္းကို မွာယူၿပီး စားဖိုမွဴးမ်ားမွ မီးဖိုထဲတြင္ အသားမ်ားကို ကင္ေပးၿပီး အသင္႔စားသံုးႏိုင္သည္႔အေနအထားတြင္ ေက်ာက္တံုးေပၚသို႕(အလွ)တင္ေပးရသည္လည္းရွိသည္။



တခ်ိဳ႕ကမူ မီးကင္ထားေသာ အသား ငါးမ်ားကို ပန္းကန္ႏွင္႔သာ စားႀကသည္။










ဆီပရိယိုလူမ်ိဳးမ်ားသည္ ခ်က္ၿပဳတ္စားေသာ အသား ငါးမ်ားထက္ ကင္၍စားေသာ အသား ငါးမ်ားက ပို၍ အားၿဖစ္ေစသည္ဟု ဆိုကာ... အသား ၊ငါးမ်ားပါ မက ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကိုပါ ကင္၍ စားေလ႔ရွိႀကသည္။







Stone Grill အကင္ေလးမ်ားကို ၿမည္းစမ္းႀကည္႔ရင္း... ၂၆.၀၄.၂၀၁၁ ၿဖစ္တဲ႔ ယေန႕ဟာ
“အေတြးအသိတစ္ခုနဲ႔ လက္တစ္စံုေအာက္ ကဗ်ာစပ္ေနရရင္ ေက်နပ္ေနသူပါ ”
လို႕ ေႀကြးေႀကာ္ထားတဲ႔ ဘေလာ႔ဂ္ရပ္ဝန္းက ေမာင္ေလး“ေစာရန္ေနာင္” (သို႕မဟုတ္) “အရုပ္ကေလး” ရဲ႕ေမြးေန႔ေလးလည္း ၿဖစ္ေနတာမို႕ စာဖတ္သူ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးနဲ႕အတူ ေမာင္ေလး ေစာရန္ေနာင္ ရဲ႕ေမြးေန႕ပြဲေလးကို ေပ်ာ္ရႊင္စြာဆင္ႏႊဲလိုက္ႀကရေအာင္လားရွင္....




ေမာင္ေလး “အရုပ္ကေလး” အတြက္ ေမြးေန႔ကိတ္ေလးပါ
မိန္းခေလးမ်ားအတြက္ အေအးမ်ား



ေယာက်္ားေလးမ်ားအတြက္ BEER အစံုအလင္






အခ်ိဳပြဲ
ရင္ေခ်ာင္ေစဖို႕ အစာပိတ္ ဖရဲစိတ္သီးခ်ိဳခ်ိဳေလး(ကြမ္းစားသူမ်ားအတြက္ ေက်ာက္လည္းေက်ပါတယ္)


ေမာင္ေလးအတြက္ ေမြးေန႔ကဒ္ေလးနဲ႔အတူ
ယေန႕မွာ က်ေရာက္ေသာ “ေစာရန္ေနာင္(ေခၚ) အရုပ္ကေလး” ရဲ႕ ေမြးေန႔မွ အစၿပဳလို႕ စိတ္၏ခ်မ္းသာၿခင္း ကိုယ္၏က်န္းမာၿခင္း လိုအင္ဆႏၵမ်ားအားလံုးၿပီးၿပည္႕စံုၿပီး မိဘကို အလုပ္အေကၽြးၿပဳႏိုင္ေသာ သားေကာင္းရတနာၿဖစ္ပါေစ....၊ ကဗ်ာကိုခ်စ္ေသာ ခံစားခ်က္ ကဗ်ာမ်ားစြာကို ဖန္တီးႏိုင္ေသာ အႏုပညာသမားတစ္ေယာက္ၿဖစ္ပါေစလို႕ ဆုေတာင္းေပးလိုက္တယ္ေနာ္...။


HAPPY BIRTHDAY... ပါ ေမာင္ေလးေရ







HAPPY BIRTHDAY...
SAW YAN NAUNG
(a) DOLLY BOY

17 comments:

မိုးေငြ႔...... said...

ဟက္ပီးဘတ္ေဒးပါဗ်ိဳ႔...ကိုကိုဘီယာ...။
အဲ...ဘီယာခြက္ေတြ ေတြ႔တာမ်ားသြားလို႔ နာမည္မွားေခၚတာ အရုပ္မ...ဘာေကၽြးမလဲက်ဳပ္တို႔ကို..ခုေတာ့ မစားရအေညွာ္ခံ မမနတ္သမီးအိမ္မွာပဲ သေရက်သြားတယ္...။

ခင္တဲ႔
မိုးေငြ႔

ေန၀ႆန္ said...

အဲဒီ ေက်ာက္တံုးေလးနဲ႕ ကင္စားတာ စားလို႕ေကာင္းတယ္... ေက်ာက္တံဳးကလည္း ပူလိုက္တာ... ဒါေပမယ့္ အသားက မက်က္တက်က္ပဲ အခ်ဥ္နဲ႕စားရတာေနာ္.... တူလားေတာ့မသိဘူး... ေမြးေန႕ရွင္အတြက္ ၀ိုင္းကင္ေပးမယ္... အဟဲ.. ဟက္ပီးဘတ္ေဒးပါဗ်ာ ေမြးေန႕ရွင္ေရ...


ခင္မင္လ်က္
ေန၀ႆန္

...အလင္းစက္မ်ား said...

ေက်ာက္တုန္းကင္ေတြက် မေကၽြးဘူး.. ေမြးေန ့ ကလည္း ဟင္း...

ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ေမြးေန ့ျဖစ္ပါေစဗ်ာ

အႏိႈင္းမဲ့ said...

ေမြးေန႔မွာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ..ႀကြက္တြင္းႀကီးေရ :P

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

Happy birthday ! ပါရွင္....ဧည့္ခံတဲ႕ အစားေသာက္ေတြက လည္း ဂြတ္ပေနာ္....:):)

မိုးဘြဲ႕နန္းသိမ္း said...

ဟဟ ကိုအရုပ္ေခၚ ကိုေစာရန္ေနာင္ေခၚ ကိုေရခဲေရ ေရ အကို႕အေၾကာင္းေတာ့အားလံုးကသိကုန္ၾကျပီေနာ္... မနမ္းေရ ဒီလူက အဲဒီအရက္ေတြထက္ ျမန္မာဘီယာကို ပိုသေဘာက်တာဗ် အမရ.. ဘီယာဆိုင္ကိုပဲအိမ္လုပ္အိပ္တဲ့လူ ဟိဟိ ကိုအရုပ္လာရင္ ဒီစာေတြေတြ႕ပါေစဗ်ာ... သူမလာခင္အတင္းလာတုပ္တာ ခြိခြိ... ကဲ ကဗ်ာဆရာ ငေပြးၾကီးေရ ဟက္ပီဘတ္ေဒးပါဗ်ာ.. က်ဳပ္က ဘီယာမေသာက္တတ္ေပမယ့္ ဘီယာဆိုင္ကိုေတာ့ အကင္လိုက္စားတတ္တယ္ေနာ္.. ဟဟဟ


ခင္မင္လွ်က္
မိုးဘြဲ႕နန္းသိမ္း

မဂၤလာပါ .... said...

ကိုအရုပ္ေလးေမြးေန႔ဆိုပီး မမအျဖဴေရာင္ေလး တင္ထားလို႔ အေျပးအလႊား ဟတ္ပီဘတ္ေဒးလာလုပ္ပါတယ္ ....။ ဘေလာ႔ရပ္၀န္းထဲမွာ စတင္ေျခခ်ကတည္းက ရင္းႏွင္းခင္မင္ခဲ႔ၾက ၊ ကဗ်ာဆရာၾကီးမို႔ အားက်ေလးစားခဲ႔ရတဲ႔ က်မအစ္ကိုၾကီး တစ္ေယာက္ ေမြးေန႔မွစ၍ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာတိုင္ .... အဓိပၸါယ္ရိွေသာ ေမြးေန႔ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာကို ပိုင္ဆိုင္ႏိုင္ပါေစလို႔ ဆုေတာင္းေပးလိုက္ပါတယ္ ....။
(မွတ္ခ်က္ - အကင္ဆိုရင္ အရမ္းၾကိဳက္တဲ႔ ႏွင္းအတြက္ မမအျဖဴေရာင္ေလးဧည္႔ခံတဲ႔ အကင္ေလးေတြကို သေရ တျမွားျမွားနဲ႔ တစ္ကယ္စားရသလို ၾကည္႔သြားပါတယ္
.......... းD းP
ညီမေလး ႏွင္းေဟမာ

sosegado said...

အစားေတြေရာ အေသာက္ေတြေရာ အကင္ေတြေရာ အခ်ဳိပြဲလည္းႏြဲသြားပါတယ္

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဒီလိုအသားကင္ေတာ႔ စားဖူးေသးဘူး
ခုမွ သိတယ္
စိတ္၀င္စားစရာဘဲ အခြင္႕အေရးရရင္ စားခ်င္တယ္
ေမြးေန႕ရွင္လည္း ေပ်ာ္ရႊင္က်န္းမာပါေစ။
သက္ရွည္စြာ စိတ္သြားတိုင္းကိုယ္ပါဆႏၵအားလံုးျပည္႕ပါေစေနာ္

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

ေမြးေန႔ရွင္ အရုပ္ကေလး ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ..။
ေမြးေန႔ရွင္အတြက္ ေရခဲေရ တခြက္ လုပ္ေပးအံုးေလ း)

အ႐ုပ္ကေလး said...

ေမြးေန႔ ဆုေတာင္းေပးတဲ့ သူငယ္ခ်င္း ခ်စ္ၾကင္မိတ္ေဆြမ်ားကို ေက်ူးဇူးကမၻာ ..။
ေျပာရက္လိုက္ၾကတာ .. အမ်ိဳးအရင္းေတြက သစၥာေဖါက္တယ္ဆိုတာ မွန္ပ့ါ .. ။
မိုးဘြဲ႕နိန္းသိမ္း ဆိုပါ့လား .. ကိုကိုးလားေဟ့ ...

မနန္း ေမြးေန႔ ပို႔စ္ေလးနဲ႔ သတိတရ ဆင္ႏႊဲေပးတဲ့အတြက္ ၾကည္ႏူးမႈစိတ္အသိထဲ ေက်နပ္မိတယ္ ..။
ဆံုခဲ့ၾကတဲ့ အခ်ိန္ေတြ .... အားလံုး ............................ဆံုရမဲ့ အနာဂတ္ေတြမွာ လန္းျဖာမႈေတြနဲ႔ ဘ၀အေမာေတြ ေျပေပ်ာက္ပါေစလို႔ ျပန္လည္ ေတာင္းဆုျပဳရင္း ......။


႐ုပ္႐ုပ္

Han Kyi said...

ဟိုက္ရွားဘားစ္...အကင္ေတြ ဒီေလာက္စားၾကရင္ ဒီလူမ်ဳိးေတြ ကင္ဆာေတြ ျဖစ္ကုန္ေတာ့မွာပဲ...သူတို႔ေတြ ေက်ာက္တုံးေပၚမွာ ကင္စားတာသိရေတာ့ ခပ္ငယ္ငယ္က ေခ်ာင္းထဲဆင္းငါးဖမ္းၿပီး ရတဲ့ငါးကို ရႊံ႕နဲ႔အံု၊ မီးဖုတ္ၿပီး က်က္ေလာက္မွ ရႊံ႕လံုးကိုခြဲၿပီး ငါးကင္ေမႊးေမႊးေလး စားၾကတာ ျပန္သတိရတယ္...အဲဒီနည္းကို အစ္မတို႔ဆိုင္မွာ သံုးရင္ေတာ့ အျမတ္ေငြထဲက ရာခိုင္ႏႈန္းနဲ႔ ျဖတ္ယူရလိမ့္မယ္ဗ်ာ...

ေစာ(အဝါေရာင္ေျမ) said...

ေနရာ မွားေရးသြားတယ္။ :D

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

ဟုတ္ပ ေစာရယ္...
ဒီလမွာ ေမြးေန႕ေတြ စုေနေတာ႔ ေမြးေန႔ပို႕ေတြေရာကုန္တာေပါ႔...
း)

ခႏြဲ said...

ေမြးေန႔ရွင္ေတာ့ မသိဘူး။ ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ ဘီယာနဲ႔ မုန္႔ေတြ စားသြားတယ္။ေမြးေန႔ရွင္လည္း ေမြးေန႔မွာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစခင္ဗ်

မိုးေငြ႔...... said...

သက္သတ္လြတ္ျဖတ္ျပီး ေနာက္တစ္ေခါက္လာစားတယ္ အရုပ္မစုတ္ေရ.....။

blackroze said...

မေရ..စားစရာေတြကေတာ့သေရက်စရာပါဘဲ
အျပင္မွာသာအဲလိုတကယ္စားလိုက္ရရင္ေတာ့ေနာ္
ေမြးေန႕ေလးမမွီေတာ့ေပမဲ့..happy birthday
ပါလို႕..ဆုေတာင္းေပးပါတယ္..
မေရ..ခုမွဘဲအားလို႕လာလည္ရတာ
စိတ္မဆိုးပါနဲ႕ေနာ္..
ေနာက္နွစ္ညီမရဲ႕ေမြးေန႕ကိုလည္း
မ..လုပ္ေပးရမယ္ေနာ္..
Blackroze ေမြးေန႕ဆိုျပီးေတာ့ေနာ္..

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by White Angel | Bloggerized by White Angel - Myanmar Blogger | Myanmar Blogger