Saturday, May 14, 2011

Prawns with Feta Cheese

ဒီေန႔ေတာ႔ က်မဆီ လာလည္ႀကတဲ႔ သူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္ Feta Cheese နဲ႕ခ်က္တဲ႔ ပုဇြန္ေမႊးေမႊးေလး တပြဲနဲ႔ဧည္႕ခံခ်င္ပါတယ္..။
“Prawns with Feta Cheese ”ဟင္းပြဲအတြက္ လိုအပ္တဲ႔ ပစၥည္းမ်ားကေတာ႔..
၁။ ပုဇြန္
၂။ ႀကက္သြန္နီ
၃။ Feta Cheese
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (Fresh) သို႕မဟုတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရည္
၅။ ဆီ
၆။ ဆား
၇။ အခ်ိဳမႈန္႕ တို႕ပဲၿဖစ္ပါတယ္။




ပထမဦးစြာ အိုးထဲမွ ဆီမ်ား ပူလာလွ်င္ အသင္႔လွီးထားေသာ ႀကက္သြန္နီကို ထည္႔၍ အေရာင္အနည္းငယ္ နီလာသည္အထိ ေမႊေပးပါ



ႀကက္သြန္မ်ား အေရာင္ေၿပာင္းလာလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအရည္(သို႕) လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ထည္႔၍ ေရာပါ။




ၿပီးလွ်င္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႕တို႕ႏွင္႔ နယ္ထားၿပီးသား၊ သန္႕စင္ၿပီးသား ပုဇြန္မ်ားကိုထည္႕ပါ

“ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြး” ဆိုသည္႔အတိုင္း ပုဇြန္မ်ား က်က္ေလာက္သည္႕အခ်ိန္တြင္ Feta Cheese အတံုးေလးမ်ားကို ေရာၿပီး မေႀက တေႀကအခ်ိန္တြင္ အိုးမွခ်၍ ထမင္းႏွင္႔ေသာ္၎၊ ေပါင္မုန္႔ႏွင္႔ေသာ္၎ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီရွင္...။

12 comments:

ေန၀ႆန္ said...

ေတာ္ေသးတာေပါ့..ဒီတစ္ခါ ထမင္းစားျပီးျပီးခ်င္း ၀င္ဖတ္မိတာ.. ဗိုက္တင္းေနလို႕ သြားရည္မက်ေတာ့ဘူး.. ငွဲငွဲငွဲ... :D

ေမာင္(စြယ္စံုက်မ္း) said...

မမေရ..ေစာေစာစီးစီလာစားသြားတယ္ေနာ..အလုပ္မ်ားတဲ့မမၾကီးအတြက္ေမာင္(စြယ္စံုက်မ္း)ကအလုပ္ျမန္ျမန္ျပီး
တဲ့ေဆာ့၀ဲတင္ထားေပးမယ္ေနာ..ဆိုပ္ပရက္မွာေအးခ်မ္းသာယာပါေစလို ့............

Han Kyi said...

ခ်က္လို႔လြယ္တဲ့ ဟင္းပဲ နတ္သမီးေရ...တစ္ခုပဲ ေျပာစရာရွိတာက festa cheese က ဒီမွာ မရွိတာပဲ...ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ ရွိတာနဲ႔ပဲ ျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္ဗ်ာ...ကိုယ့္ဖာသာကိုယ္ခ်က္စားတာပဲ သူမ်ားကို ေကၽြးမွာမွမဟုတ္ပဲ...ဟုတ္ဘူးလားဗ်ာ...

လင္းေခတ္ဒီနို said...

မီးသနတ္ က်ဳပ္ ဆိုက္ပရပ္ကို ေျပားလာလိုက္ေတာ့မွာေနာ္ း)) ရွလြတ္ း)

ညိမ္းႏိုင္ said...

ရက္စက္ပါေပ့ကြယ္....၊မနက္ေစာေစာ စားစရာမရွိလို့
ဗိုက္ေဟာင္းေလာင္းနဲ့ အိမ္လည္ထြက္လာမိတာ မွားပါေရာ
လား....:))) ေပါင္မုန့္ေလးနဲ့စားလိုက္ရရင္ေတာ့...ဟင္းးး
ခုေတာ့ ထမင္းျကမ္းေတာင္ ရွိဝူးရယ္.....:D

ေမာင္ေမာင္ said...

စားၾကည့္တာ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္...
လိုက္ပြဲ ထည့္ပါဦး....

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

လြယ္ကူၿမန္ဆန္ ဟင္းေလးဆိုေတာ့..တစ္ခါေလာက္ေတာ့ စမ္းခ်က္ၾကည့္ လိုက္အ့ုးမယ္ မမ..ေက်းဇူးပါလို႕..
ေကာင္းေသာေန႕ေလးၿဖစ္ပါေစ။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

စိတ္၀င္စားစရာ ဟင္းေလးပါလား
ပုဇြန္ေရာ ခ်ိစ္ေရာၾကိဳက္တယ္
လုပ္စားဦးမယ္
တို႕ေတြကေတာ႕ ေပါင္မုန္႔နဲ႔ မစားေပါင္
ထမင္းနဲ႔ နယ္စားမွာ

ေစာ(အဝါေရာင္ေျမ) said...

အရသာက ငံ သလားဟင္?

အႏိႈင္းမဲ့ said...

Cheese မႀကဳိက္ဘူး..ငပိခ်က္ ခ်က္ေကြ်းရင္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေက်းဇူးတင္မွာ... :)

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

ေနဝႆန္>>> သူမ်ားခ်က္တဲ႔ဟင္းကို စိတ္မဝင္စားဘူးလို႕ေၿပာတာေပါ႔ေလ..တိုင္မယ္ တိုင္မယ္..မဒန္ေနဝႆန္နဲ႕.. ဒုတ္(တုတ္)ႀကီးႀကီးနဲ႔ရိုက္ပါေစေတာ္။

ေစာ>>> မငံပါဘူး ေစာရဲ႕၊ စိမ္႔စိမ္႔ေမႊးေမႊးေလး..အေဟးေဟးးး

ေမာင္၊ လင္းေခတ္ဒီႏို၊ေမာင္ေမာင္၊ညိမ္းႏိုင္>>> အဲလို အားေပးႀကစမ္းးးဘာာာ ကိုယ္တိုင္ကိုယ္က် ခ်က္ေကၽြးအံုးမွာာာာ....


မေခ်ာ၊အိန္ဂ်ယ္လႈိင္၊ကိုဟန္ႀကည္>>> ခ်က္ရတာလြယ္ၿပီး အရသာလည္းရွိတယ္.. စမ္းခ်က္ႀကည္႕ၿပီးရင္ နတ္သမီးကို အေႀကာင္းႀကားႀကအံုးေနာ္...

မယ္ႏႈိင္း>>> က်ဳပ္ရဲ႕ ပညာကိုစမ္းဒယ္ေပါ႔ေလ..၊ လွ်ာလည္ၿပီး ရပ္လို႕မရမွာဆိုးလို႕ မခ်က္ၿပထွာာာာာာာာ...:P

မိုးေငြ႔...... said...

မယ္ႏႈိင္း ငပိရုပ္ေပါက္ေနျပီ အဲဒါပဲေန႔တုိင္းစားထွာ သူက...
နတ္သမီးအဲလို ပုဇြန္ဟင္းျပန္လာရင္ခ်က္ေကၽြးရမယ္ ဒါျဗဲ...။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by White Angel | Bloggerized by White Angel - Myanmar Blogger | Myanmar Blogger