ေရွ႕က အမမ်ား၊ ညီမမ်ားက ဟင္းခ်က္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးကို ႀကည္႔ရင္း က်မလည္း အားက်လာတာေႀကာင္႔ ဒီေန႔ေတာ႔ “မိႈအစာသြတ္ေႀကာ္” လုပ္နည္းေလးကို တင္ၿပလိုက္ရပါတယ္။
“မိႈအစာသြတ္ေႀကာ္” အတြက္ လိုအပ္တဲ႔ ပစၥည္းမ်ားကေတာ႔...
၁။အသင္႔ေဆးေႀကာၿပီးသားမႈိ
၂။ေၿပာင္းမႈန္႔
၃။Carnation မုန္႔ႀကြပ္အမႈန္႕
၅။ဂဏန္းအသားေခ်ာင္း
၆။Water Chestnuts(ေရသစ္ခ်သီး)
၇။ႀကက္သား၊ ၈။ႀကက္ဥ ၊
၉။အခ်ိဳမႈန္႔ ႏွင္႔
၁၀။ဆားအနည္းငယ္တို႕ၿဖစ္သည္။
ေရွးဦးစြာ ႀကက္သားအနည္းငယ္၊ ဂဏန္းအသားေခ်ာင္း၊Water chestnuts၊ အခ်ိဳမႈန္႔အနည္းငယ္၊ ဆားအနည္းငယ္တို႕ေရာေႏွာၿပီး ပံုတြင္ၿပထားသည္႔အတိုင္း ေတာက္ေတာက္စင္းပါ။ၿပီးလွ်င္ေတာ႔ မိႈထဲသို႕ သြတ္ပါ။
အစာသြတ္ၿပီးသား မိႈမ်ားကို ေၿပာင္းမႈန္႔မ်ားနွင္႔ လူးပါ။
သြတ္ထားေသာ အစာမ်ားထြက္က်မလာေစရန္ ႀကက္ဥရည္ထဲႏွစ္၍ မုန္႕ႀကြပ္မႈန္႔မ်ားႏွင္႔ကပ္ပါအားလံုး ၿပီးလွ်င္ေတာ႔ ဆီမ်ားမ်ားႏွင္႔ေႀကာ္ၿပီးလွ်င္ေတာ႔
အသင္႔စားသံုးႏိုင္ၿပီၿဖစ္တဲ႔ “မိႈအစာသြတ္ေႀကာ္”ေလးမ်ားကို ပံုပါအတိုင္းေတြ႕ၿမင္ႀကရပါၿပီ။
“မိႈအစာသြတ္ေႀကာ္”ေလးမ်ားကို သူငယ္ခ်င္းမ်ားႏွင္႔စကားေၿပာရင္း အပ်င္းေၿပလုပ္စားႀကည္႔လိုက္ႀကရေအာင္လားရွင္။
Dear Angel.....(23)
18 hours ago
22 comments:
ဒါေတာ႔ စိတ္၀င္စားတယ္ :-)
i like it...
လုပ္ထားတာေလးကေတာ့မိုက္တယ္ဗ်ာ စားခ်င္စရာ
ေလးေတြဘဲ အရသာေလးၿမည္းရရင္ရွယ္ဘဲ :D
နတ္သမီးေရ တစ္ပြဲေလာက္ ကပ္လုိက္ပါဦး ဗုိက္စာလုိ႔...က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ
ေတာက္ပၾကယ္စင္
တရုပ္ဆိုင္မွာလုပ္တုန္းကစားဖူးတယ္..ၾကိဳက္တယ္..
water chestnut ကို ဗမာလို ကြ်ဲေခါင္းသီး ေခၚသလားမသိဘူး..
တရုပ္ဆိုင္မွာလုပ္တုန္းကစားဖူးတယ္..ၾကိဳက္တယ္..
water chestnut ကို ဗမာလို ကြ်ဲေခါင္းသီး ေခၚသလားမသိဘူး..
စားခ်င္သည္ မိႈအစာသြပ္ေၾကာ္ ။ လုပ္ရမွာ ပ်င္းပါသည္။
ေၾကာ္ၿပီးသားႏွစ္ပြဲေပးပါဗ်ာ
ေ၀း
စားခ်င္စရာပါလား
စိတ္၀င္စားတယ္ေတာ႔
Water Chestnuts ကို ျမန္မာမွာေတာ႕ ၀က္ေျမဥ သို႕မဟုတ္ ေျမဇာဥ လို႔ ေခၚၾကတယ္..
ျမန္မာျပည္ အလယ္ပိုင္းေအာက္ပိုင္းေတာ႔ ရွိမရွိ မသိဘူး
အစ္မတို႔ ကခ်င္ျပည္နယ္မွာေတာ႔ စားၾကတယ္..
အစိမ္းကို ျပဳတ္ျပီး သြားေရစာအျဖစ္စားၾကတာမ်ားတယ္..
ဟင္းလဲခ်က္စားတယ္..
လြယ္တယ္ေနာ္ မမ
လုပ္စားၾကည့္အံုးမယ္။
ေက်းဇူးပါမမ။
ေကာင္းေသာေန႕ေလးၿဖစ္ပါေစ။
မိႈွုထဲအစာသြပ္ထားတာစားခ်င့္စရာ
မ်ားေသာအားျဖင့္ မိွုကို ေတာက္ေတာက္စင္းျပီး တျခားမွာ သြပ္တဲ့အစာလုပ္တာ ဘဲ စားျဖစ္တယ္။ ေနာက္လုပ္စား အုန္းမွ
ညီမ မဲ၀ဲထိမွာစိုးလုိ ့ အေနာနီးမတ္နဲ ့ေကာ္မဲန့္ေပးမလို ့ ညီမက အေကာင့္နဲ့၀င္ရတာ ဆုိေတာ့ အင္းေလ အမ ဘေလာ့က ဘာမွ မေရးျဖစ္ေတာ့ ၀ဲကင္းပါတယ္
စားခ်င္စရာၾကီး . . . .
ေၾသာ္ . .အြန္လိုင္းေပၚက ႏွိပ္စက္သူ ေနာက္တစ္ေယာက္ တိုးျပန္ပါေပါ႔လား။
( အြန္လိုင္းေပၚက ႏွိပ္စက္ျခင္း ကင္းေဝးၾကပါေစ )
ေတာ္ေတာ္ စားလို႕ေကာင္းမယ့္ပုံပဲ။ ခက္တာက မွုိႀကီးႀကီး ရွိမွ လုပ္စားၾကည့္လို႕ရမယ္။
အစ္ကို႔ ဇနီး ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးလည္း အခ်က္အျပဳတ္ေတြေရးတယ္။
အဆန္းဘဲသူငယ္ခ်င္းေရ... တစ္ခါမွမစားဖူးဘူး...
စားဖူးခ်င္တယ္...
တခါမွမစားဖူးဘူး။စားခ်င္စရာေလးေနာ္။
လုပ္နည္းေလးသိရတာေက်းဇူးပါေနာ္။
အိမ္မွာ၀ယ္ထားတဲ့ မႈိေတြကုန္သြားမွ ဒီပို႔စ္ေလးဖတ္လိုက္မိတယ္။
ေနာက္တေခါက္၀ယ္မွပဲ လုပ္စားေတာ့မယ္။
လုပ္စားၾကည္႔ဦးမယ္ မမအျဖဴေရာင္ေလးေရ
စားခ်င္စရာေလးေနာ္
ႏွင္းက မိႈဆို အရမ္းၾကိဳက္တယ္
ဆီနဲ႔ အဲလို ေျခာက္ေျခာက္ေလး ေၾကာ္တဲ႔ဟာေတြဆိုလဲၾကိဳက္တယ္
ညီမေလး ႏွင္းေဟမာ
စားခ်င္စရာေလးးး ..
ပံုမွာ ၿမင္ေတာ့
အာလူး ကပ္သလိတ္ေၾကာ္ ထင္ေနတာ ..
မိုက္တယ္ ...
လုပ္စားၾကည့္အံုးမယ္ ...
ေက်းးက်ဴးးးးးး .. း))
ခင္မင္လွ်က္
ေဆာင္းႏွင္းရြက္
ပိုစ့္ဖတ္ျပီးတိုင္းမန္ ့လိုက္အဆင္မေျပတာနဲ့အမန့္ခဲ့ရဖူး
မွိဳေၾကာ္ေလး လုပ္စားခ်င္စိတ္ေပါက္သြားျပီး
ေက်းေက်း နညး္သိရလို ့း)
သာယာခ်မ္းေျမ့ပါေစရွင္း
အကတင္တုန္းက သေဘာက်လို ့မန့္တာမရဖူး
ေရခဲမိုးလည္းဒီလိုပဲ ေရခဲမိုးေလးေတြကအသဲယားစရာေလးေတြ အဲမိုးမိရင္နာလား မိုးစက္ၾကီးေတာ့ နာမွာေပါ့ေနာ္
သာယာခ်မ္းေျမ့ပါေစရွင္း
မိုး
နတ္သာမီး လိုင္းေျပာင္းျပီ...။ မိႈအစာသြပ္ေလးက စားခ်င္စရာ လုပ္စားဦးမယ္...။ အဲဒါ ေျမစာသီးလို႔ေခၚတယ္...။
ရွမ္းျပည္မွာေပါတယ္
ခင္တဲ႔
မိုးေငြ႔
water chestnut ကို ဆိုက္ပရပ္စ္ေရာက္မွ စားဖူးတဲ႔ က်မအတြက္ ၿမန္မာလို ဘယ္လိုေခၚမွန္း တကယ္ကို တိတိက်က်မသိခဲ႔ပါဘူး..။
အခုလို သူငယ္ခ်င္းမ်ားက အမည္ေဖာ္ေပးတဲ႔အတြက္ သူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးကို တကယ္ပဲ ေက်းဇူးတယ္ပါတယ္..။
တခါမွ မစားဖူးဘူး နတ္သမီးေရ
နည္းေလး ေ၀မွ်ေပးတာေက်းဇူးတင္တယ္
ပံုထဲမွာ ၾကည့္ရတာေတာ့ စားခ်င္စရာေလးေနာ္။
Post a Comment