“ ေက်ာက္တုံးနဲ႕ကင္တဲ့ အသား”ဆိုလို႔ ထူးဆန္းတဲ့ အသားျဖစ္မယ္လို႔ေတာ့မထင္လို
က်မ အလုပ္ လုပ္ရာ ကုမၸဏီလက္ေအာက္ခံျဖစ္ေသာ စားေသာက္ဆိုင္(၅)ဆိုင္ထဲမွ အီတလီစာမ်ားႏွင္႔ အေနာက္ႏိုင္ငံအစားမ်ားေရာင္
ေက်ာက္တံုးမွာ အပူခ်ိန္ပ်င္းလြန္းသည္႔အတြက
Stonegrill ဟုေခၚေသာ ေက်ာက္တံုးကို Australia ႏိုင္ငံမွထုတ္လုပ္ၿပီး မီးေတာင္မွရရွိေသာ ေခ်ာ္ရည္ေက်ာက္ျဖင္႔ ျပဳလုပ္ထားသျဖင္႔ အပူအခံႏိုင္ဆံုး ေက်ာက္သားအျဖစ္ စံခ်ိန္တင္ခဲ႔သည္။
လည္းေကာင္းေက်ာက္တံုးကို အပူေပးအခန္းထဲတြင္ အပူခ်ိန္400 ံC ၿဖင္႔ ၂၄နာရီၾကာထားရွိၿပီး အသံုးျပဳရာတြင္ အသားမ်ားကို ေက်ာက္တံုးေပၚတြင္ ကင္ခ်ိန္ မိနစ္၃၀ ႏွင္႔ အသားမ်ားကင္ၿပီးေသာ္ ထိုအသားမ်ား၏ အေႏြးဓာတ္ကို ထိန္းထားရန္ ၁နာရီခန္႔ ေက်ာက္တံုးမွ အပူခ်ိန္ကို ထိန္းထားႏိုင္သည္။
က်မတို႕ဆိုင္တြင္ေတာ႔ အပူခ်ိန္ကို 240 ံC ျဖင္႔ ၇ နာရီၾကာ ထားရွိၿပီး အသံုးျပဳရာတြင္ အသားကင္ခ်ိန္ မိနစ္၂၀ႏွင္႔ အေႏြးဓာတ္အတြက္မိနစ္၂၀ခန္႔ ထိန္းထားေပးသည္။
ဧည္႕သည္မွ မိမိတို႕အလိုရွိရာ အသားကို မွာယူၿပီးခ်ိန္တြင္ စားပြဲထိုးမ်ားမွ အသားစိမ္းကို မီးကင္ထားေသာ ေက်ာက္တံုးေပၚတြင္ တင္ၿပီး ဧည့္သည္ေရွ႕သို႕ခ်ေပးရသည္။
အေနာက္ႏိုင္ငံသားမ်ားသည္ အသားစားရာတြင္ အသားမ်ားကို မက်က္တက်က္၊ အက်က္၊ အက်က္လြန္ စသည္ၿဖင္႔ အသား၏ အက်က္ႏႈန္းအမ်ိဳးမ်ိဳးျဖင္႔
တခ်ိဳ႕ကမူ မိမိတို႕ကိုယ္တိုင္ မခ်က္ျပဳတ္ခ်င္သည့္အခါ ၎တို႕အလိုရွိရာ အသားက်က္ႏႈန္းကို မွာယူၿပီး စားဖိုမွဴးမ်ားမွ မီးဖိုထဲတြင္ အသားမ်ားကို ကင္ေပးၿပီး အသင့္စားသံုးႏိုင္သည့္အေနအထားတြင္ ေက်ာက္တံုးေပၚသို႕(အလွ)တင္ေ
တခ်ိဳ႕ကမူ မီးကင္ထားေသာ အသား ငါးမ်ားကို ပန္းကန္ႏွင္႔သာ စားၾကသည္။
ဆီပရိယိုလူမ်ိဳးမ်ားသည္ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာ အသား ငါးမ်ားထက္ ကင္၍စားေသာ
အသား ငါးမ်ားက ပို၍ အားၿဖစ္ေစသည္ဟု ဆိုကာ... အသား ၊ငါးမ်ားပါ မက
ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကိုပါ ကင္၍ စားေလ႔ရွိၾကသည္။
Stone Grill အကင္ေလးမ်ားကို ျမည္းစမ္းၾကည္႔ရင္း....
4 comments:
ဒီမွာလဲအဲလိုဆိုင္ေလးရွိရင္မိုက္မွာ...
ဒါမ်ဳိးေလးေတြအရမ္းၾကိဳက္တယ္
အ၀တီးခဲ႔ျပီေနာ္
အျပင္မွာေတြ႔တဲ႔အခါ ဂယ္ေကြ်းမွာလား
ဖဘ မွာဘုိးဘြားပုိင္ေျပကြက္ယူလုိက္ျပီထင္ေနတာ
ဘေလာ႔ထဲမ၀င္လုိ႔ေလ ဟားဟားဟား
ခ်စ္တဲ႔ sis jasmine
အဲဒီ stone ေလး အိမ္မွာရွိရင္ေကာင္းမယ္..
အကင္စားတာ၀ါသနာပါလြန္းလို႕..
ဒါလဲ တစ္မ်ိဳးပါဘဲလား။ လူေတြ လူေတြ အမ်ိဳးမ်ိဳး တီထြင္ စားေသာက္ၾကတာေပဘဲ။
Post a Comment