Monday, October 22, 2012

“Stone Grill” (သို႔မဟုတ္)ေက်ာက္တံုးေပၚမွာကင္တဲ့အသား




“ ေက်ာက္တုံးနဲ႕ကင္တဲ့ အသား”ဆိုလို႔ ထူးဆန္းတဲ့  အသားျဖစ္မယ္လို႔ေတာ့မထင္လိုက္ပါနဲ႕.. က်မတို႕ ေန႔စဥ္ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ေနႀၾကတဲ့ သာမန္အသားမ်ားကို အပူေပးထားတဲ့(သို႔မဟုတ္) မီးကင္ထားတဲ့ “Stone Grill ”လို႕ ေခၚတဲ့ အထူးစီမံျပဳလုပ္ထားေသာ ေက်ာက္တံုးေပၚမွာတင္ၿပီး အသားရဲ႕ အက်က္ႏႈန္းကို မိမိတို႔အလိုရွိသေလာက္ ကင္ၿပီး စားေသာက္ရတဲ႔ နည္းတစ္မ်ိဳးကို ဆိုလိုပါတယ္။

က်မ အလုပ္ လုပ္ရာ ကုမၸဏီလက္ေအာက္ခံျဖစ္ေသာ စားေသာက္ဆိုင္(၅)ဆိုင္ထဲမွ အီတလီစာမ်ားႏွင္႔ အေနာက္ႏိုင္ငံအစားမ်ားေရာင္းခ်ေသာ စားေသာက္ဆိုင္တဆိုင္တြင္ “Stone Grill” ဟုေခၚေသာ အလွ်ား၁ေပခြဲx အနံ ၁ေပx အနံ ၂လက္မ ခန္႔ ရွိသည္႕ အပူခ်ိန္လံုေလာက္စြာ ရရွိထားေသာ ဟင္းခ်က္ေက်ာက္တံုးေပၚတြင္ အသားစိမ္း ငါးစိမ္းမ်ားကို မိမိတို႕ အလိုရွိသေလာက္သာ က်က္ေစၿပီး ကိုယ္တိုင္ကင္၍စားရသည္။
ေက်ာက္တံုးမွာ အပူခ်ိန္ပ်င္းလြန္းသည္႔အတြက္ စားပြဲထိုးမ်ားအတြက္ လက္ကိုင္အျဖစ္ ၁လက္မခြဲခန္႔ရွိေသာ သစ္သားျပားကို ေအာက္ခံအျဖစ္ထားရွိေပးထားသည္။
Stonegrill ဟုေခၚေသာ ေက်ာက္တံုးကို Australia ႏိုင္ငံမွထုတ္လုပ္ၿပီး မီးေတာင္မွရရွိေသာ ေခ်ာ္ရည္ေက်ာက္ျဖင္႔ ျပဳလုပ္ထားသျဖင္႔ အပူအခံႏိုင္ဆံုး ေက်ာက္သားအျဖစ္ စံခ်ိန္တင္ခဲ႔သည္။

လည္းေကာင္းေက်ာက္တံုးကို အပူေပးအခန္းထဲတြင္ အပူခ်ိန္400 ံC ၿဖင္႔ ၂၄နာရီၾကာထားရွိၿပီး အသံုးျပဳရာတြင္ အသားမ်ားကို ေက်ာက္တံုးေပၚတြင္ ကင္ခ်ိန္ မိနစ္၃၀ ႏွင္႔ အသားမ်ားကင္ၿပီးေသာ္ ထိုအသားမ်ား၏ အေႏြးဓာတ္ကို ထိန္းထားရန္ ၁နာရီခန္႔ ေက်ာက္တံုးမွ အပူခ်ိန္ကို ထိန္းထားႏိုင္သည္။

က်မတို႕ဆိုင္တြင္ေတာ႔ အပူခ်ိန္ကို 240 ံC ျဖင္႔ ၇ နာရီၾကာ ထားရွိၿပီး အသံုးျပဳရာတြင္ အသားကင္ခ်ိန္ မိနစ္၂၀ႏွင္႔ အေႏြးဓာတ္အတြက္မိနစ္၂၀ခန္႔ ထိန္းထားေပးသည္။

ဧည္႕သည္မွ မိမိတို႕အလိုရွိရာ အသားကို မွာယူၿပီးခ်ိန္တြင္ စားပြဲထိုးမ်ားမွ အသားစိမ္းကို မီးကင္ထားေသာ ေက်ာက္တံုးေပၚတြင္ တင္ၿပီး ဧည့္သည္ေရွ႕သို႕ခ်ေပးရသည္။

အေနာက္ႏိုင္ငံသားမ်ားသည္ အသားစားရာတြင္ အသားမ်ားကို မက်က္တက်က္၊ အက်က္၊ အက်က္လြန္ စသည္ၿဖင္႔ အသား၏ အက်က္ႏႈန္းအမ်ိဳးမ်ိဳးျဖင္႔ စားေသာက္ေလ႔ရွိရာ မိမိတို႕အလိုရွိသေလာက္ အက်က္ႏႈန္းကို မိမိတို႕ဘာသာ ကင္၍စားေသာက္ၾကေသာ အေလ႔ကို သေဘာက်ၾကသည္။


တခ်ိဳ႕ကမူ မိမိတို႕ကိုယ္တိုင္ မခ်က္ျပဳတ္ခ်င္သည့္အခါ ၎တို႕အလိုရွိရာ အသားက်က္ႏႈန္းကို မွာယူၿပီး စားဖိုမွဴးမ်ားမွ မီးဖိုထဲတြင္ အသားမ်ားကို ကင္ေပးၿပီး အသင့္စားသံုးႏိုင္သည့္အေနအထားတြင္ ေက်ာက္တံုးေပၚသို႕(အလွ)တင္ေပးရသည္လည္းရွိသည္။
တခ်ိဳ႕ကမူ မီးကင္ထားေသာ အသား ငါးမ်ားကို ပန္းကန္ႏွင္႔သာ စားၾကသည္။

ဆီပရိယိုလူမ်ိဳးမ်ားသည္ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာ အသား ငါးမ်ားထက္ ကင္၍စားေသာ
အသား ငါးမ်ားက ပို၍ အားၿဖစ္ေစသည္ဟု ဆိုကာ... အသား ၊ငါးမ်ားပါ မက
ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကိုပါ ကင္၍ စားေလ႔ရွိၾကသည္။



Stone Grill အကင္ေလးမ်ားကို ျမည္းစမ္းၾကည္႔ရင္း....

4 comments:

မိုးေငြ႔........ said...

ဒီမွာလဲအဲလိုဆိုင္ေလးရွိရင္မိုက္မွာ...

စံပယ္ခ်ိဳ said...

ဒါမ်ဳိးေလးေတြအရမ္းၾကိဳက္တယ္
အ၀တီးခဲ႔ျပီေနာ္
အျပင္မွာေတြ႔တဲ႔အခါ ဂယ္ေကြ်းမွာလား
ဖဘ မွာဘုိးဘြားပုိင္ေျပကြက္ယူလုိက္ျပီထင္ေနတာ
ဘေလာ႔ထဲမ၀င္လုိ႔ေလ ဟားဟားဟား
ခ်စ္တဲ႔ sis jasmine

စႏၵကူး said...

အဲဒီ stone ေလး အိမ္မွာရွိရင္ေကာင္းမယ္..
အကင္စားတာ၀ါသနာပါလြန္းလို႕..

ကုိကုိေမာင္(ပန္းရနံ႔) said...

ဒါလဲ တစ္မ်ိဳးပါဘဲလား။ လူေတြ လူေတြ အမ်ိဳးမ်ိဳး တီထြင္ စားေသာက္ၾကတာေပဘဲ။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by White Angel | Bloggerized by White Angel - Myanmar Blogger | Myanmar Blogger