ဆိုင္မွာ ေန႕စဥ္နဲ႕အမွ် တရုတ္ဟင္း ခ်ိဳခ်ိဳအရသာေတြပဲ စားေနရတာ ၿငီးေငြ႕လာလို႕ ၿမန္မာၿပည္က ငပိရည္နဲ႕ တို႕စရာ ခ်ဥ္ပတ္ေလးေတြကို သတိရမိတယ္..။
ဆိုက္ပရပ္စ္မွာက ငံၿပာရည္ရွိတဲ႔အတြက္ ငံၿပာရည္ ငပိခ်က္ ခ်က္ၿပီးစားပါတယ္၊ ခ်ဥ္ပတ္အတြက္ကေတာ႔ ဆိုင္မွာ အလုပ္လုပ္တဲ႔ ရုရွားသူ အန္တီႀကီးတေယာက္ စားစားေနတဲ႔ ရုရွားခ်ဥ္ပတ္ေလးကိုပဲ ၿမန္မာၿပည္က ခ်ဥ္ပတ္အစား အစားထိုး ခဲ႔ရတယ္။
က်မလိုပဲ ၿမန္မာၿပည္က ခ်ဥ္ပတ္ကို တမ္းတေနႀကတဲ႔ ၿပည္ပေရာက္ သူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္ “ရုရွားခ်ဥ္ပတ္” လုပ္နည္းေလးကို ေၿပာၿပလိုက္တယ္ေနာ္..။
ရုရွားခ်ဥ္ပတ္ၿပဳလုပ္ဖို႕ အတြက္...
၁။ ပန္းေဂၚဖီ တပြင္႔
၂။ မုန္လာဥနီ ၅လံုး
၃။နံနံပင္ တစည္း
၄။ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ေတာင္႔
၅။ဆား ၁/၂ ဇြန္း
၆။သႀကား ၁ဇြန္း
၇။ဆီ၅က်ပ္သား
၈။ရွာလကာရည္ ၁၀သားတို႕ၿဖစ္ပါတယ္။
ပထမဦးစြာ အသီး အရြက္မ်ားကို ပံုတြင္ ၿပထားသည္႔အတိုင္း ေရစင္ႀကယ္ေအာင္ေဆးၿပီး အဆင္သင္႔လုပ္ထားပါ။
ေရ ၁လီတာခြဲခန္႔ကို ဆူပြက္ေအာင္ကိ်ဳပါ။
ေရမ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ဆား၊သႀကား၊ဆီ၊ရွာလကာရည္မ်ားကို ေလာင္းထည္႔ၿပီးႏွံ႕ေအာင္ေမႊပါ။
ၿပီးလွ်င္ေတာ႔ အသင္႔လွီးခၽြတ္ထားေသာ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ားထဲသို႕ ေလာင္းထည္႔လုိက္ပါ။
အဖံုးပါေသာ ပလတ္စတစ္ဘူးရွိလွ်င္ ေရေႏြးမ်ား အနည္းငယ္ ေအးသြားသည္႔အခ်ိန္တြင္ ပလတ္စတစ္ဘူးထဲသို႕ ေၿပာင္းထည္႔ၿပီး အဖံုးကို လံုစြာပိတ္ထားလုိက္ပါ။
၁ရက္ခြဲအႀကာတြင္ နံနံပင္အနံ႕ေလးႏွင္႔ ခ်ိဳခ်ဥ္အရသာရွိေသာ သန္႔ရွင္းစင္ႀကယ္သည္႔ ရုရွားခ်ဥ္ပတ္ေလးမ်ားကို အသင္႔စားသံုးႏုိင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္။ ။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားႏွင္႔ ခ်ဥ္၊ငံ အရသာမ်ားကို မိမိတို႕စိတ္ႀကိဳက္ ခ်ိန္ဆ ထည္႔ႏိုင္ပါသည္။
ကဲ..ေအာ္လိုက္မယ္ေနာ္....
“ေဟာဒီက ရုရွားခ်ဥ္ပတ္”.....
:P
:D
;;)
အီဂျစ်သွား တောလား - ၆
12 hours ago
23 comments:
ခ်ဥ္ပတ္သည္ အေဒၚႀကီးလာပါဦး
ခ်ဥ္ဖတ္ တစ္မတ္ ဖိုးေလာက္ ေရာင္းပါခင္ဗ်ာ။
အပါး စားခ်င္စရာၾကီး
ဒါနဲ႔ နံနံပင္ေတြ ခုလို အခ်ဥ္သိပ္လိုက္တာ မႏြမ္းသြားဘူးလား မသိဘူးေနာ္။
လတ္လတ္ကေလး မျဖစ္မွာ စိုးတာ။ အရသာေတာ႔ ရွယ္ေကာင္းမဲ႔ပံုဘဲ။ လုပ္စားၾကည္႕ဦးမယ္ ေကာင္းရင္ေတာ႔ ခ်ဥ္ပတ္လုပ္ေရာင္းဦးမွ း)
ရွာလကာရည္န႔ံမထြက္ရင္ေတာ့ ၾကိဳက္ခ်င္စရာပဲ..
အျမည္းေလးေၾကြးပါ..ၾကိဳက္ရင္ဝယ္မယ္...
ေနာက္ဆံုး ေအာ္တာေလးက ခ်စ္ဖို႕ေကာင္းတယ္မမ:P
အဟီး....
ေကာင္းေသာေန႕ေလးၿဖစ္ပါေစမမ။
လာပါဦး. . . .
သံုးမူးဖိုးေလာက္ အေၾကြးေရာင္းပါဗ်ာ။ အရင္ အေၾကြးနဲ႔ ေပါင္းမွတ္ထား . . .အိုေကလား။
ခ်ဥ္ဖတ္ ဆိုတာ လက္တိုင္း လုပ္လို႔ မရဘူးလို႔ ၾကားဖူးတာပဲ၊ ခ်ဥ္ဖတ္စိမ္တဲ႔ လက္ ဘာျဖစ္တယ္ ဆိုလား . .:D :D
ရုရွား ခ်ဥ္ဖတ္ဆုိလုိ႔ လာၾကည့္တာ း)))
ခ်ဥ္ဖတ္ဘဲ ေကၽြးခ်င္လုိ႔လား ဘာလားေတာ့ မသိ။ း))) ဆားေတာ့ နဲနဲ ျမည္းၾကည့္ခ်င္စရာႀကီး။ တစ္တုိ႔ေလာက္ေပါ့။
ခင္မင္လ်က္
ကုိကုိေမာင္(ပန္းရနံ႔)
တမတ္ဖိုးေလာက္ေရာင္းပါခင္ညာ း))) ရွလြတ္ ရွလြတ္ နတ္သမီးရယ္
အခုပဲ ဘာလုပ္လုပ္ ကန္႕လန္႕ကန္႕လန္႕ ရွရွသတင္းနားေထာင္ျပီး ခ်ဥ္ေနတာ. အဲဒါထင္္လို႕.. အဟီး.. တကယ္ေတာ့ ခ်ဥ္ဖတ္သည္အစစ္ၾကီးဖစ္ေနဒယ္... ဟိးဟီး...
ခင္မင္လ်က္
ေန၀ႆန္
နတ္သမီးငရုပ္သီးၾကိဳက္မွန္းသိသြားျပီး
၅ေထာင့္မကဖူး ပံုထဲမွာ းD
သာယာခ်မ္းေျမ့ပါေစရွင္း
မိုး
ခ်ဥ္ဖတ္သယ္ၾကီး လာပါဦးဗ်ဳိ႕ .....
စားခ်င္စရာေကာင္းလိုက္တာေနာ္
ေအာ္ေခၚလိုက္ပီ ၾကားလားမသိဘူး စကၤာပူကြ်န္းကေန ဆိုက္ပရက္စ္ကြ်န္းထိ ေအာ္လိုက္တာ ဗိုက္ေတာင္အရမ္းဆာသြားပီ မမအျဖဴေရာင္ေလးေရ းးးးးးးးးးးး))၀
ႏွင္းေဟမာ
ညီမ ေရ
ရုရွားခ်ဥ္ဖတ္ေလး ကို တကယ္လုပ္စားၾကည္႕မယ္ စားခ်င္စရာေလး
ေက်းဇူး
ခ်စ္တဲ႕
အမေရႊစင္ဦး
ဘုန္းဘုန္းက ကိုယ္တုိင္မလုပ္စားတတ္ေတာ့ (လုပ္စားခြင့္မရွိေတာ့)ေခ်ာ-ခ်ဥ္ပတ္လုပ္ေရာင္းမွပဲ ၀ယ္ဘုဥ္းေပးေတာ့မယ္။ တစ္ပြဲဘယ္ေလာက္လဲေတာ့ မသိဘူး။ အရသာေတာ့ စပါယ္ရွယ္ပဲ ေနမွာေနာ္။ နတ္သမီး က်န္းမာရႊင္လန္း ေအးခ်မ္းပါေစေနာ့္...
နံနံပင္ေလးေတြကေတာ႔ ႏြမ္းသြားတာေပါ႔ မေခ်ာရယ္၊ ပန္းေဂၚဖီေလးေတြကေတာ႔ ခ်ိဳခ်ဥ္ အရသာနဲ႔ ႀကြပ္ႀကြပ္ေလးေပါ႔..။
.........
ရွာလကာရည္အနံ႕မထြက္ပါဘူး ဘေက်ာက္ရဲ႕..၊ တူမႀကီးလည္း ရွာလကာရည္အနံ႕ဆိုရင္ မႀကိဳက္ဘူး၊ ဒါ႔ေႀကာင္႔ နံနံပင္နဲ႕ အနံ႕သတ္ထားတာ။
................
မိုးေၿပာသလိုပဲ..၊ နတ္သမီး က အစပ္ႀကိဳက္တယ္၊ဒီက ငရုတ္သီးေတြက အေတာင္႔လိုက္ ကိုက္စားတာေတာင္ မစပ္ဘူး၊ အဲဒါေႀကာင္႔(ဟီး)။
...................
ဟိ...
ေရာင္းေကာင္းတယ္ေတာ႔...
အၿမည္းေတာင္းတဲ႔ သူနဲ႔..၊အေႀကြးမွတ္ခိုင္းထားတဲ႔သူနဲ႔..၊တမတ္ဖိုး..၊သံုးမူးဖုိးဝယ္လို႕ အေႀကြၿပန္မအမ္းႏိုင္လို႕ အလကားေပးလိုက္ရလို႕ ခ်ဥ္ပတ္သည္ ေရာင္းေကာင္းၿပီး အရင္းပါ ၿပဳတ္ပါေရာလား...။
“အမယ္...ငီးးးးးး...ေကာင္းႀကေသးရဲ႕လား...
ရုရွားခ်ဥ္ပတ္ရဲ႕”
:P
:D
;;)
စာလာဖတ္သြားတယ္ အမေရ။ ငလွ်င္ေၾကာင္းၾကားျပီး စိတ္မေကာင္းျဖစ္ေနလို ့ ဘုရားပုံေတြပဲ လိမ့္တင္ေနမိတယ္။
အိမ္နားမွာ ရုရွားဆိုင္ရွိတယ္။ ခ်ဥ္ပတ္ေတြေတာ့ေတြ ့မိသား။ ကိုယ္တိုင္လုပ္တာေလာက္ေတာ့ေကာင္းမွာမဟုတ္ပါဘူး။
လုပ္နည္းရေတာ့လုပ္ၾကည့္ပါမယ္။ေက်းဇူးပါေနာ္။
ခ်ဥ္ဖတ္လုပ္နည္းအတြက္ ေက်းဇူးေနာ္.. ဒါေပမယ့္ မလုပ္ေတာ့ဘူး.. ဒီ ခ်ဥ္ဖတ္သည္ဆီကပဲ ၀ယ္ေတာ့မယ္.. ဘယ္လိုေရာင္းလဲဟင္.. (ငံျပာရည္ခ်က္ေလးနဲ႔ တို႔စားခ်င္တာ့)
ရုရွားခ်ဥ္ဖတ္ေလး ငါးမူးဖိုးေလာက္...:)))
ေအာ္လုိ႔လာၾကည့္သြားတယ္၊ ေတာ္ေသးရဲ႔႕ ခ်ဥ္ဖတ္ျဖစ္ေနလုိ႔
ကိုယ္တိုင္လုပ္စားေတာ့ စားရတာ အက်င့္ျဖစ္သြားတာေပါ့။ ေကာင္းပါ့။
ေနာက္မွကိုယ္တိုင္လုပ္ၿပီး ကိုယ့္ေမာင္ေလးကို ေကၽြးေနာ္ ဟိဟိ :P
စားခ်င္စရာေလးေနာ္...
ဘယ့္နွာ့ နတ္သမီးက ခ်ဥ္ဖတ္သည္ဘ၀ ေျပာင္းသြားသတုန္း....:P
ဗမာ ခ်ဥ္ဖတ္ ထည့္တာ လြယ္ပါတယ္ေအ ဒို႔မ်ား အဘြား သင္ေပးခဲ့တာ ထမင္းနဲ႔ ဆားပါရင္ ဘာျဖစ္ျဖစ္ ၃ ရက္ဆို ခ်ဥ္တာဘဲ အဘြားကေတာ့ ခ်ဥ္ဖတ္အိုး မျပတ္ေစရဘူး ထည့္စရာ မရွိရင္သေဘၤာ အဖုိပင္ေတြ လွဲပီး အေပၚခြံခြာ အထဲက အႏွစ္ ပါးပါး လွီးပီး ခ်ဥ္ဖတ္အိုးထဲကို ထည့္ထာဘဲ ခ်ဥ္ဖတ္အိုးက စ တည္ရင္သာ ၃ ရက္ၾကာတာပါေအ ခ်ဥ္သြားဘီဆို မနက္ထည့္ ညေန စားတာဘဲ သတိတရေလးေတာ့ ခ်ဥ္ဖတ္အုိးနား ျဖတ္သြားတဲ့အခါ အထက္ေအာင္ လွန္ေပးရသေအ့ ဒါပါဘဲေအ
Post a Comment